ZATRAŽENI PODACI

DORH RADI NA 'SLUČAJU CRNOJA' Pod povećalom njegovo prebivalište, ali i dodjela zemljišta na kojem stoji daščara

Istovremeno je tužiteljstvo, doznajemo, zatražilo i sve podatke o dodjeli zemljišta u Samoboru, na kojemu je Crnoja imao prijavljeno prebivalište
 EPH

Slučajem bivšeg ministra branitelja Mije Crnoje sada se službeno počelo baviti i nadležno državno odvjetništvo. Potvrđeno nam je to jučer iz DORH-a.

U kratkom odgovoru na naš upit, iz DORH-a su naveli kako su “u mogućnosti odgovoriti da nadležno državno odvjetništvo poduzima zakonom propisane radnje radi utvrđenja pravno relevantnih činjenica”. To se odnosi prvenstveno na moguće nezakonite probitke kroz prijavljivanje lažne adrese prebivališta u Samoboru. Od policije su zatraženi podaci o njegovom prijavljenom prebivalištu, kao i podaci porezne uprave.

Podsjetimo, Crnoja je, prema podacima koje je sam prezentirao medijima, od 2003. bio prijavljen na području Samobora, gdje je stopa prireza nula posto. Istovremeno je živio u Zagrebu, gdje je prirez 18 posto. Sada će DORH, kao stvarno nadležna institucija, dati ocjenu postoji li osnovana sumnja da je Crnoja počinio kazneno djelo.

Istovremeno je tužiteljstvo, doznajemo, zatražilo i sve podatke o dodjeli zemljišta u Samoboru, na kojemu je Crnoja do ovoga tjedna, kada se prijavio na stvarnoj adresi stanovanja u Zagrebu, imao prijavljeno prebivalište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:19