POSRNULI ŠKVER

DORH SE POČEO BAVITI ULJANIKOM Počeli su izvidi zbog mogućeg kriminala, radnici strepe nakon što su naručitelji otkazali čak četiri broda

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 03.09.2018. u 17:35

Pula, 220818. Nakon sto su jucer sindikati potvrdili da nema placa za radnike Uljanika u jutarnjim satima zapoceo je strajk. Na fotografiji: skup radnika ispred Uljanika.
Foto: Danijel Bartolic / CROPIX
Danijel Bartolic / CROPIX

Istražitelji Državnog odvjetništva započeli su s izvidima u slučaju Uljanik.

Županijsko državno odvjetništvo u Puli potvrdilo je kako provjeravaju ima li kaznenih djela u poslovanju grupe. Detalje ne otkrivaju jer su izvidi tajni.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić pozvao je ranije DORH da provjeri svu dokumentaciju vezanu uz komunikaciju Grada i Uljanika.

Prašinu je diglo i priznanje Danka Končara da je Ivan Jakovčić lobirao za tvrtku, u kojoj je on imao udjele. Jakovčić je poručio kako je sve radio prema propisima Europskog parlamenta, prenosi Dnevnik.hr.

Iz Županijskog državnog odvjetništva u Puli kao odgovor na upit Nove TV stiglo je priopćenje u kojemu stoji: ''Obavještavamo Vas da se provode izvidi u Uljanik grupi, a temeljem članka 206.f. Zakona o kaznenom postupku, postupanje tijekom izvida je tajno''.

- Neka sve ispitaju, neka sve istraže. Sve bilo koje postojeće i nepostojeće veze. Nama je cilj doznati jasno istinu, koji su odnosi grada i Uljanika, neka se sve istraži - rekao je za Novu TV gradonačelnik Pule Miletić.

- Neka svi 'češljaju' sve što misle da je potrebno, ako vide da je zamračeno, preplaćeno ili skrenuto s pravoga puta, neka se sankcioniraju, neka se sankcioniraju takvi. Tu ja nemam nikakve dileme - kaže Đino Šverko iz Sindikata metalaca Hrvatske.

Radnici Uljanika i Trećega maja vratili su se na svoja radna mjesta, ali mnogi nemaju što raditi. Naime, iz Trećega maja već stižu vijesti kako nema materijala za rad.

U Uljaniku je nešto bolja situacija, jer naručitelji plaćaju materijal. Situacija se iz dana u dan pogoršava pa je procurila i vijest da su još četiri naručitelja otkazali Uljaniku ugovore za izgradnju brodova, i to jedan koji su već počeli graditi, piše Dnevnik.hr.

Nadzorni odbor Uljanik grupe utvrdio je kako je tvrtka u dubokoj krizi i odbio ponuđenu ostavku predsjednika Uprave.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo