NAKON DVIJE GODINE

DOVRŠENA 120 MILIJUNA KUNA VRIJEDNA ISTOČNA VINKOVAČKE OBILAZNICA Plenković: 'U Projekt Slavonija, Baranja i Srijem uložili smo 11 milijardi kuna'

 Matija Djanješić / CROPIX

Istočna vinkovačka obilaznica, duga više od sedam kilometara, u čiju su gradnju Hrvatske ceste uložile 120 milijuna kuna puštena je u promet u petak nakon dvogodišnje gradnje, a na svečanosti je premijer Andrej Plenković istaknuo kako je njezina izgradnja dio angažmana Vlade iz Projekta Slavonija, Baranja i Srijem.

- Prometnica je to koja će puno rasteretiti promet u samim Vinkovcima, ali je njezina važnost i što se nalazi na koridoru koji u budućnosti treba povezati Županju i Vukovar preko Vinkovaca te Osijek i Vinkovce - rekao je Plenković

Istaknuo je kako je izgradnja istočne vinkovačke obilaznice dio angažmana Vlade iz Projekta Slavonija, Baranja i Srijem u sklopu kojega je u protekle tri godine od predviđenih 18,7, u Slavoniju već uloženo 11 milijardi kuna.

Također je najavio kako će se iduća sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održati u Vukovaru.

Po riječima predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića, istočna vinkovačka obilaznica povezuje autocestu A3 s vukovarskom lukom i dio je buduće brze ceste koja će ići od Osijeka i bi će dio "slavonskog ipsilona" koji će se račvati u Nuštru, gdje se jedan krak odvaja prema Vukovaru i Iloku, a drugi prema Vinkovcima i Županji.

- Ovo je prva faza - rekao je Škorić dodajući da je cesta duga 7,4 kilometra te ima četiri nadvožnjaka. Po njegovim riječima, trenutačno je u fazi ishođenje dokumentacije za dionicu Nuštar-Vukovar, a vrlo brzo će se raspisati i natječaj za vukovarsku obilaznicu.

Zadovoljstvo je iskazao i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić riječima da je nakon izgradnje južne vinkovačke obilaznice prioritet bila izgradnja istočne obilaznice što je sada i ostvareno te tranzitni promet sada može u cijelosti biti izmješten s gradskih prometnica i usmjeren na obilaznicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:59