NESAVJESNO PONAŠANJE

DOZNAJEMO KAKO JE UHVAĆENA ZARAŽENA ZAGREPČANKA KOJA JE ŠETALA GRADOM Policiji lagala da joj je to dozvolio epidemiolog

 
Ilustracija
 iStock / Getty Images

Nakon što je prije desetak dana vremešni bračni par zaražen koronavirusom otišao na benzinsku crpku u zagrebačkoj Vrapču, isti grijeh počinila je prije dva dana i 33-godišnja Zagrepčanka. Nju su policajci kazneno prijavili za čl. 180 st. 1. odnosno za širenje i prenošenje zarazne bolesti a za što zakon predviđa do dvije godine zatvora.

Da se po metropoli slobodno šeće s Covidom-19 otkrili su policajci koji su ju 4. travnja ove godine oko 13.45 sati potražili na adresi prebivališta. Bila je riječ o redovnoj provjeri pridržavanja mjera samoizolacije, no umjesto u svoja četiri zida, nesavjesna 33-godišnjakinja je otišla do stana svojih roditelja u drugi kvart. Itekako je bila svjesna određenih mjera koje joj je 17. ožujka izrekao dežurni epidemiolog, a mjere samoizolacije zbog koronavirusa na snazi su za nju bile sve do 13. travnja.

Kad su je policajci konačno locirali u roditeljskom domu, 33-godišnjakinja im je lagala u oči rekavši da je "dobila odobrenje svog epideomiologa da se udalji s adrese samoizolacije".

Međutim, to opravdanje nije naišlo na plodno tlo jer je utvrđeno provjerama da epidemiolog nikome nije, pa tako ni njoj, odobrio išta takvo slično jer se radi o osobi koja boluje od koronavirusa.

- Tim je svojim ponašanjem u opasnost od širenja i prenošenja zarazne bolesti dovela stanare na adresi na kojoj prebiva kao i stanare na adresi njezinih roditelja. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičene je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava – rekli su iz PU zagrebačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:12