PREMIJER U PARLAMENTU

Doznali smo tko će zamijeniti budućeg ministra Horvata u Saboru, Plenković 'bocnuo' Petrova: 'Neka govori o tome koga je on doveo'

 
 Damjan Tadic / CROPIX

ZAGREB - "Nek' se Božo Petrov dobro prisjeti svega, neka govori o onome koga je on zvao", uzvratio je u srijedu premijer Andrej Plenković upitan može li potvrditi medijske informacije po kojima je odvjetnik Boris Šavorić došao u Vladu kao osoba od njegova povjerenja.

“Ovo je odvjetnik Boris Šavorić. On uživa moje veliko povjerenje i bit će među ljudima koji će nam pružiti pravne savjete u situaciji povezanoj s Agrokorom”, navodno je Plenković predstavio Šavorića potkraj veljače 2017., na tajnom sastanku u Vladi, objavio je u utorak jedan tjednik, a prenijeli brojni drugi mediji.

Na tom su sastanku, navodno, osim Plenkovića bili prisutni i Martina Dalić, ministar financija Zdravko Marić, predsjednik Mosta Božo Petrov, Ante Ramljak, Tomislav Matić iz tvrtke Texo Manegement i Boris Šavorić.

Ubrzo je stigla reakcija Bože Petrova. “Nećemo komentirati HDZ-ove spinove”, rekao je čelnik Mosta, prenosi N1, odbivši tako komentirati prethodnu premijerovu izjavu.

Plenković je spomenutu izjavu dao nakon sjednice saborskog Kluba HDZ-a na kojemu je dobio potporu za prijedloge da umjeso Martine Dalić, koja je Vladu morala napustiti zbog afere Hotmail, novi potpredsjednik Vlade bude Tomislav Tolušić, aktualni ministar poljoprivrede, a ministar gospodarstva Darko Horvat, HDZ-ov saborski zastupnik.

Zagreb, 230518. 
Markobv trg, Sabor
Sastanak Kluba zastupnika vladajuce koalicije.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dao je izjavu nakon sastanka.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Zagreb, 230518. 
Markobv trg, Sabor
Sastanak Kluba zastupnika vladajuce koalicije.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dao je izjavu nakon sastanka.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Plenković je to u utorak već dobio podršku od koalicijskih partnera, a rano poslijepodne Tolušića i Horvata predstavit će i nadležnim saborskim odborima za Ustav i Poslovnik te za gospodarstvo. O povjerenju novim članovima Vlade, Sabor će glasovati u petak.

Horvata će u Saboru zamijeniti Sunčana Glavak

Glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak napušta aktualnu funkciju i odlazi u Sabor gdje će biti zamjena Darku Horvatu, novom ministru gospodarstva. U Vladi smo dobili potvrdu te informacije, ali ne i ime novog glasnogovornika. Tko će naslijediti Sunčanu Glavak premijer Andrej Plenković namjerava objaviti idući tjedan.

Sunčani Glavak će ovo biti treći mandat u Saboru. Na posljednjim izborima nije ušla u Sabor, ali je dobila znatan broj preferencijalnih glasova. Odlazak u saborske klupe dogovoren je s premijerom i sigurno znači pojačanje u redovima HDZ-a, posebno one struje koja je lojalna predsjedniku stranke i premijeru Plenkoviću.

Zagreb, 090316.
Vlada.
Suncana Glavak glasnogovornica Vlade.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongracic / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:08