SMRT VERONIKE PECOLAJ

DR. JUSUP 'Jela je kruh i salamu. Odjednom je dotrčala u sobu, pokušala je vikati. Gušila se, pokušao sam je spasiti, ali jako sam slab od bolesti...'

 Nova TV/Luka Gerlanc / CROPIX

Veronika Pecolaj (26) iz Obrovca, koja je iznenada umrla u četvrtak navečer u stanu liječnika Gorana Jusupa, preminula je uslijed gušenja, doznaje se u splitskoj bolnici gdje je na Odjelu patologije u subotu obavljena obdukcija.

Dr. Jusup iz Obrovca, u čijoj je ordinaciji Pecolaj nekada radila kao medicinska sestra, iako za to nije školovana, za 24sata je ispričao kako su izgledali njezini posljednji trenuci.

- Dotrčala je u sobu. Pokušala je vikati jer se gušila. Došla je kod mene i pala na krevet, započeo je dr. Jusup strašnu priču o smrti Veronike Pecolaj.

- Otišao sam spavati u sobu. Ona je jela kruh i salamu. Odjedanput je dotrčala u sobu. Pokušala je vikati. Gušila se i pokazivala na vrat. Došla mi je na krevet i onda pala na mene. Pokušao sam je dignuti i spasiti je, ali nisam mogao. Jako sam slab od bolesti - ispričao je bivši obrovački liječnik.

On već godinama boluje od multiple skleroze, koja ga je potpuno oslabjela i oduzela mu nogu.

- Nekako sam se izvukao i pokušavao je podići da joj pomognem, ali je nisam uspio dići u zrak. Trebalo je učiniti Heimlichov zahvat, da je dignem i da ona to izbaci iz sebe. To sam pokušavao, ali nije bilo moguće. Ona nije žvakala, samo je trpala u usta, zato se ovo i dogodilo. Pokušao sam sa zahvatom, ništa. Još jednom i ništa, nisam joj mogao pomoći - priča izmučeni doktor i dodaje: - Odletio sam dolje niz stubište kod susjeda da mi pomognu. No, sam sam nazvao policiju i Hitnu.

Dr. Jusup je za 24sata izjavio kako nije dobro.

- A kako ću biti, užasno. Bavim se ni s čim, živim ni od čega. Žali Bože fakulteta i specijalizacije - rekao je Jusup.

Nakon što im je Županijsko državno odvjetništvo u Zadru izdalo nalog, obducenti Odjela patologije splitskog KBC-a konstatirali su da je smrt kod Veronike Pecolaj nastupila udisanjem želučanog sadržaja, a Zadarski.hr neslužbeno doznaje da se 26-godišnja Pecolaj ugušila - kruhom i mesnim doručkom.

Dojavu da je 26-godišnjoj ženskoj osobi pozlilo, zadarska je policija zaprimila iste večeri u 22.30 sati. Ženska osoba policiji je javila da je Veroniki zapeo komadić kruha u grlu. Izlaskom Hitne pomoći na mjesto događaja, dežurni je liječnik u 23 sata i osam minuta konstatirao smrt.

Nekadašnji ugledni obrovački liječnik dr. Goran Jusup i njegova medicinska sestra dospjeli su u fokus javnosti u travnju kada su novinari emisije "Provjereno" svjedočili o njihovom skandaloznom odnosu prema pacijentima i kompletnom raspadu sustava u njegovoj ambulanti.

On je izgubio koncesiju za rad preko HZZO-a zbog brojnih pritužbi pacijenata na njegov rad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 17:33