BIVŠI MINISTAR

DRAGAN PRIMORAC 'Znanost je oduvijek bila najveći izazov za mene, no medicina je moja ljubav i strast...'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 27.02.2019. u 15:23

Zagreb, 151018.
Specijalna bolnica Sv. Katarina. Trpinjska 7.
Americka korporacija OneOme i Specijalna bolnica Sv. Katarina uvode inovativni koncept farmakogenskog testiranja u Europi.
Na fotografiji: Dragan Primorac, Milan Kujundzic, Jadranka Primorac, Kresimir Luetic.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX

Dragan Primorac

Bivši ministar znanosti prof.dr. Dragan Primorac dao je intervju 'Fair Observeru', uglednom online magazinu sa sjedištem u San Franciscu.

Reporter 'Fair Observera' Kourosh Ziabari s Primorcem je razgovarao o znanstvenim i obrazovnim postignućima u Hrvatskoj, njegovom radu u forenzičkoj znanosti, ali i političkoj karijeri.

- Znanost je oduvijek bila najveći izazov za mene, no medicina je moja ljubav i strast. Forenzika za mene znači potragu za istinom i pravdom... Politika je ružna, ali pomoću nje možete mijenjati status quo, služiti općem dobru i kreirati bolju budućnost - rekao je, između ostalog, Primorac koji je govorio i o osnivanju Specijalne bolnice Sv. Katarina.

Primorac kaže kako se ondje primjenjuje model integrirane zdravstvene njege, u kojem stručnjaci multidisciplinarnim pristupom te upotrebom najnovije opreme i najsuvremenijih metoda liječenja pacijentima osiguravaju koncept personalizirane i precizne medicine. - To je nešto što će promijeniti medicinu kakvu danas poznajemo - poručuje on.

Intervju u cijelosti možete pročitati OVDJE

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo