U SVOM STILU

'Dragi turisti, uplićemo se u prirodnu selekciju još od 1950. godine. Mogli biste i vi sudjelovati - tako što ćete se brinuti za sebe i druge'

 
 HGSS

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) krajem lipnja, točnije prošli petak, postavila je prve jumbo plakate kojima na sebi svojstven način na oprez poziva sve goste koji će i ove turističke sezone posjetiti Lijepu našu, a osobito one koji vole boraviti u prirodi.

- Dragi turisti, mi poštujemo vas, zato vas molimo da i vi sami poštujete sebe i planinarite odgovorno - stoji na plakatu HGSS-a uz prikaz minimalne opreme bez koje se ni pod razno ne ide na bilo koju planinu - to su voda, ručna baterijska svjetiljka i puna baterija na mobitelu.

A u srijedu je na hrvatskim prometnicama osvanula i druga serija jednako originalnih HGSS-ovih plakata. Na njima piše: "Dragi turisti, uplićemo se u prirodnu selekciju još od 1950. godine. Mogli biste i vi sudjelovati - tako što ćete se brinuti za sebe i druge".

I ovaj put ponovili su kako se na planinarenje ne ide bez odgovarajuće opreme.

Podsjetimo, Hrvatska gorska služba spašavanja 2017. proglašena je komunikatorom godine i to zbog uspješnog komuniciranja s građanima i pomicanja granica komunikacije u hrvatskom javnom prostoru.

A kako su HGSS-ovci najavili na svojim službenim profilima na društvenim mrežama, ovih dana možemo očekivati i treću ediciju njihovih genijalnih plakata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:28