FUNKCIJE

DRAGO PRGOMET VIŠE NEĆE BITI U SABORU Podnio je zahtjev za zamrzavanje saborskog mandata, ali ostaje u Gradskoj skupštini

 Goran Mehkek / CROPIX

HDZ-ovac Drago Prgomet više neće sjediti u saborskim klupama. Doznajemo da je ovih dana podnio zahtjev za zamrzavanje saborskog mandata.

Takvu mogućnost bivši HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika najavio je još prije lokalnih izbora. Tada je u više navrata rekao da će napustiti Sabor i biti zastupnik u Skupštini grada Zagreba te da ne želi duplicirati funkcije.

Ovime je Prgomet očito održao obećanje, a tko će ga od HDZ-ovaca zamijeniti u Saboru za sada u stranci, navodno, još nije dogovoreno.

Uskoro bi Sabor mogao napustiti i šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić. Prema informacijama iz stranke, Mikulić bi trebao dobiti mjesto glavnog državnog inspektora, a u tom bi slučaju morao napustiti mjesto u Saboru, ali i ono predsjednika zagrebačke Skupštine.

No to bi se, prema nekim informacijama iz stranke, moglo dogoditi tek za par mjeseci. U HDZ-u se već neko vrijeme govori da bi upravo Prgomet mogao postati novi šef zagrebačke Skupštine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:25