PLANOVI ZA BUDUĆNOST

DRAGUTIN LESAR NAJAVIO ODLAZAK IZ POLITIKE? 'Imam osjećaj da će Hrvatska uskoro postati dolina suza'

Zagreb, 281113.Crnomerec.Dragutin Lesar, predsjednik hrvatskih laburista, na konferenciji za medije govorio je o visednevnoj akciji "Pobuna!". Akcijom se upozorava na Vladino sveobuhvatno umanjenje dosadasnjih prava gradjana novim zakonima o radu, mirovinskom osiguranju te o povremenim poslovima, a koja je startala u vise desetaka gradova Hrvatske 26. studenoga ove godine.Na fotografiji: Dragutin Lesar.Foto: Darko Tomas / CROPIX
 Darko Tomas / CROPIX / Darko Tomas / CROPIX

Saborski zastupnik Dragutin Lesar otkrio je u emisiji 'Novi dan' na N1 televiziji kako planira odraditi mandat s Laburistima do kraja, ali da se nakon toga više ne planira kandidirati za Sabor.

Komentirao je i način na koji je predsjednica Kolinda Grabar-Kitrović putem stranačkog računa HDZ-a odlučila donirati novac.

- To je zakonito, ali u moralnom smislu sporno. Predsjednica je dobila državni novac, koji joj je višak. Mogla je to zadržati ili platiti porez i donirati višak sredstava. Propisi su jasni, žao mi je što predsjednica prije nije znala zakonske odredbe. Sramotno je da se još za vrijeme Vlade HDZ-a pokušavalo zakonski osloboditi humanitarne donacije od plaćanja PDV-a, ali se to nije dogodilo. Ovaj sukob je u pozadini ideološke naravi. U Hrvatskoj imamo široka, jaka vrata prema povijesti koja nikako ne možemo zatvoriti, rekao je Lesar.

Lesar je zabrinut zbog najava predsjednice da će uvesti euro kroz sljedećih pet godina.

- Predsjednica ne može znati kada će država ispuniti sve uvjete za uvođenje eura, a i većina stručnjaka se slaže da uvođenje eura ne bi bilo dobro za Hrvatsku, rekao je.

Komentirajući izjave Tomislava Karamarka, Lesar je rekao da će, ako on postane premijer, Hrvatska biti "dolina suza".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:15