SVE JE ZAVRŠILO DOBRO

DRAMA KOD SPLITA, HEROJ IZ NABUJALE RIJEKE SPASIO DJEVOJČICU 'Tu je bilo 150 ljudi, a nitko se nije usudio skočiti. Bila je sva bijela, polumrtva...'

 
Josip Crljen
 Facebook, NH RUDA "Navijači Hajduka RUDA"

Jučer poslijepodne se na rječci Ruda u predjelu Gaz u Splitsko-dalmatinskoj županiji jedna djevojčica gotovo utopila, no život joj je spasio 37-godišnji Josip Crljen koji je bez razmišljanja skočio u hladnu i nabujalu rijeku i djevojčici od 12-13 godina, koja nije znala plivati, spasio život, javlja Dalmatinski portal.

'Dotrčao je jedan mali do nas i vikao: 'Neka mala je upala u vodu!'. Odmah sam potrčao do rijeke, a kada sam vidio djevojčicu samo mi je prošlo kroz glavu kako se tu nekoliko djece već utopilo i skočio sam. Već je bila problijedjela, tonula je, uhvatio sam je za kosu i izvukao', rekao je za Dalmatinski portal Josip Crljen i dodao na tom mjestu ni odraslima nije lako plivati jer ima virova.

'Bilo je slavlje, tu je bilo sigurno 150 ljudi, a nitko se nije usudio skočiti, meni je to nevjerojatno. Ja sam se tu znao kupati ispod mosta, znam kako se ponašati u virovima, treba se opustiti jer što se više opireš, to te više povlači', kaže Crljen.

Nakon što je izvukao djevojčicu, ljudi su iz rijeke izvukli i njega.

'Djevojčica je bila sva bijela, polumrtva, davali su joj umjetno disanje, srećom su tu bile dvije doktorice i hvala Bogu da je mala u redu', dodao je Crljen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:41