SPASILA JU POSADA BRODA

DRAMA KOD ZLATNOG RATA Starija žena krenula na plivanje pa ju povukle morske struje: 'Od šoka je jedva uhvatila kolut za spašavanje'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 11.09.2019. u 10:03

Bol, Brac, 080715.
Ljetna patrola 2015.
Na fotografiji:Plaza Zlatni rat.
Foto: Livio Andrijic / CROPIX
Livio Andrijić / CROPIX

Plaža Zlatni rat

 

Austrijanka (79) koja je u nedjelju krenula na plivanje na plaži Zlatni rat spašena je iz mora nakon što su je jake struje povukle na otvoreno more pa se nije više mogla boriti s valovima.

Plivačica je imala sreću da se u blizini Zlatnog rata zaustavio turistički brod Desire iz Krila Jesenice kako bi se turisti tamo slikali, a onda su u moru vidjeli žensku osobu.

'Imamo običaj stati otprilike 300-400 metara od vrha Zlatnog rata da se gosti slikaju, ali dok smo prilazili, s desne strane smo vidjeli da je gospođa u moru. Kad smo se približili brodom, vidjeli smo da leži na leđima, bila je pri svijesti, ali nije odgovarala na naše povike jer je bila u šoku', rekao je za Dalmacija danas Jakov Cepernić, kapetan broda Desire.

S broda su ženi brzo dobacili kolut za spašavanje, a ona se zbog šoka i straha jedva uspjela uhvatiti za njega.

Morske struje su ju povukle kad je krenula plivati jer je puhalo jako jugo, a kad se više nije mogla boriti s valovima, samo je legla na leđa u nadi da će ju netko vidjeti i spasiti. Nakon što ju je posada broda Desire izvukla na sigurno, Austrijanku su pregledali liječnici u Bolu, no odbila je ići u bolnicu te se vratila u svoj hotel, piše Dalmacija danas.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo