10 DANA JE CVILILA

Drama u Bilju: Izmučenog psa nakon deset dana iz kaveza spasili volonteri! Upali u dvorište i rasturili kavez sjekirom

 Glas Slavonije

Brutalan primjer mučenja životinja stanovnici Bilja prijavili su policiji i veterinarskoj inspekciji, ali to nije bilo dovoljno da se brzom reakcijom pomogne psu koji je u malenom kavezu zavezan lancem, na suncu i kiši, bez hrane i vode proveo deset dana, piše Glas Slavonije.

Kako kažu susjedi, o psu se nitko nije brine, a vlasnica nije reagirala na jauke i cviljenje psa, koji je jučer potpuno iznemogao promatrao okupljanje policijskih službenika, novinara, veterinarske inspektorice i susjeda. No, bez sudskog naloga u dvorište se ne smije, pa su tako i policajci i veterinarska inspektorica mogli tek utvrditi da bi psa trebalo što prije pustiti van, ali i da to nitko ne smije učiniti.

- Bili su policajci i u petak, kada je bio onaj najveći prolom oblaka i nešto su zapisali, ali nisu ništa poduzeli jer je kujica i dalje bila u kavezu . Pse drži na suncu po najvećim vrućinama, a ovog malenog iz kaveza nikada ne pušta van. Ne muči ona samo životinje, nje se i djeca boje, trči za njima kada prolaze pokraj njezine kuće, ne dopušta im da se igraju u blizini i terorizira cijelo susjedstvo - rekla je Zlata Majdandžić, prva susjeda.

Do kuće u Bilju stigli su i volonteri Udruge Pobjede, a predsjednica udruge Ivana Crnoja na kraju je i preskočila ogradu i oslobodila crnu kujicu, koja je odmah prebačena u veterinarsku ambulantu, gdje je pregledana, a zbog dehidriranosti je primila infuziju , javlja Glas Slavonije.

- Jedva smo rasturile kavez sjekirom, a ona nije tri minute uopće mogla stati na noge - rekla je Crnoja te dodala kako je kujica bila totalno dehidrirana i mršava, te da u njoj nema ni tri kile.

- Veterinar je odmah utvrdio da je kujica bila u vrlo lošem stanju i da čekanje od još nekoliko sati vjerojatno ne bi preživjela - rekla je Crnoja.

Na Facebook stranici Azil Osijek-volonteri nakon akcije spašavanja objavili su iz tog dvorišta volonterke izvukle i jednu mladu šarplaninku, a sumnjaju da je u podrumu zatočen još jedan pas.

- Trebamo stalne ili bar privremene domove za ove dvije nesretne psice, azil nam je prepun (znate to vec). Ako ne vi pitajte dalje, dijelite ovu objavu, pomozite!, napisale su mole za pomoć hrabre volonterke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:13