PAO NA REDOVNOJ PROVJERI

DRAMA UOČI EKSKURZIJE UČENIKA ZAGREBAČKE ŠKOLE Vozač autobusa koji je trebao voziti djecu došao pijan u 8 ujutro, policajci ga priveli na triježnjenje

 Street View

Učenici Osnovne škole Ive Andrića u Novom Zagrebu trebali su ići u 8 ujutro na izlet u Trakošćan, ali je njihov vozač (49) autobusa završio u policijskoj postaji na triježnjenju.

Naime, policijski službenici su došli u redovnu provjeru stanja autobusa prije polaska na put sa školarcima, a ta provjera uključuje i alkotestiranje vozača. Kako doznajemo iz policije, vozaču je utvrđena nedozvoljena količina alkohola u krvi zbog čega je odveden na prekršajnu obradu.

- Radilo se o uobičajenom postupku alkotestiranja vozača autobusa. Nakon što je utvrđeno da je vozač pod utjecajem alkohola, kontaktirali smo autoprijevoznika koji je poslao drugog vozača i djeca su sigurno otišla na izlet - poručili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Isto nam je potvrdila i ravnateljica te škole Dubravka Miklec.

- Učenici petih razreda Osnovne škole Ive Andrića jutros u 8 sati trebali su krenuti na jednodnevnu nastavnu ekskurziju u Trakošćan u organizaciji agencije Kontakt tours. Škola redovito zove policiju u nadzor autobusa i vozača prilikom polaska učenika na izlet te je tako i danas policija obavila pregled. Alkotestom je utvrđeno da vozač ima alkohola u krvi. Pozvan je novi vozač i nakon odobrenja policije, učenici su s neznatnim zakašnjenjem krenuli. Sretno su stigli u Trakošćan i uživaju u izletu - kaže ravnateljica.

Iz policije su nam rekli da je vozač imao 0,7 promila alkohola u krvi. Protiv njega će biti podignut prekršajni nalog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:11