SVE ZBOG PLAŽE

DRAMATIČAN DAN U HDZ-u, ŽEVRNJA DEFINITIVNO ODLAZI!? Plenković ne popušta ni milimetra, nagovorio župana da sam povuče kandidaturu

 Paun Paunović / CROPIX

Nakon što je ministar Oleg Butković potvrdio da se prilikom dodjele koncesije za plažu Zlatni rat na Braču Splitsko-dalmatinska županija ogriješila o nekoliko zakona, premijer Andrej Plenković, kako doznaje Slobodna Dalmacija, odlučio je povući Zlatka Ževrnju iz utrke za novog župana.

Vijest je službenu potvrdu dobila danas oko 14 sati nakon sastanka Županijskog odbora HDZ-a na kojem je Ževrnja, nakon sastanka s premijerom u Zagrebu, sam povukao kandidaturu za novi mandat na čelu Splitsko-dalmatinske županije. I prije same sjednice Plenković je, nakon susreta sa švicarskom predsjednicom Doris Leuthard, potvrdio:

- Ževrnja se ponio odgovorno, sam je najavio da se neće kandidirati na predstojećim lokalnim izborima. Povlači se iz utrke za župana i promijenit ćemo kandidata. HDZ će pobijediti u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a Ževrnja ostaje naš član - izjavio je Plenković.

I dok Ževrnja u prostorijama Županije piše priopćenje o tome da se povlači, Ante Sanader, aktualni predsjednik županijskog HDZ-a, trebao bi predstaviti novog kandidata za fotelju župana, Blaženka Bobana, saborskog zastupnika i bivšeg dugogodišnjeg gradonačelnika Solina. Izjave za javnost najavljene su oko 17 sati.

Također, buduće je do lokalnih izbora ostalo još manje od mjesec dana, kandidature Ževrnjinih zamjenika Ante Šošića te Luke Brčića najvjerojatnije ostaju i dalje aktualne.

Ževrnja: Ne osjećam osobnu odgovornost

Nakon što je Andrej Plenković odlučio povući Zlatka Ževrnju iz utrke za novog župana, na Facebooku se oglasio i sam Ževrnja. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

[IZJAVA O ODUSTAJANJU OD KANDIDATURE ZA ŽUPANA]

Od prvih dana utemeljenja HDZ-a do danas, bio sam i ostajem do kraja, odani član stranke. Riječi utemeljitelja stranke i prvog predsjednika Republike Hrvatske, dr. Franje Tuđmana: „Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što“ bile su i ostale moje temeljno načelo političkog djelovanja.

Iako ne osjećam osobnu odgovornost, svjestan medijske slike i percepcije javnosti stvorene nakon donošenja Odluke o dodjeli koncesije za Zlatni rat, te moguće političke štete za HDZ na ovim lokalnim izborima, zahvaljujući još jednom svima koji su me predložili na časnu dužnost kandidata za župana Splitsko-dalmatinske županije, najavljujem osobno odustajanje od tog prijedloga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:08