POMAŽU I VATROGASCI

DRAMATIČNA SITUACIJA U RAVNOJ GORI Prijeti urušavanje krova na poslovnoj zgradi, na njemu bi moglo biti i do 150 tona snijega?!

 Matija Djanjesic / CROPIX

Snježni nanosi koji su zatrpali Gorski kotar stvaraju velike probleme u Ravnoj Gori, gdje je situacija možda najdramatičnija, a u pomoć je priskočila i vojska. Naime, još jučer se počeo savijati krov na jednom gospodarskom objektu, a 400-tinjak kvadrata krova prijetilo je da će se urušiti, javlja Dnevnik.hr. Na objektu se, prema procjenama, nalazi čak 150 tona snijega, kako javlja N1.

Zamjenica načelnika općine Ravna Gora Sandra Crnković Jurković kazala je kako je na noge dignuta civilna zaštita Ravne Gore, a u pomoć su priskočili i vatrogasci te brojni mještani Ravne Gore.

"Radimo punom parom. Krenuli smo ranom zorom, stigla nam je i vojska u pomoć. Snijeg s krova objekta čiste i žene - Ravna Gora ima velik udio starijeg stanovništva", kazala je Crnković Jurković za Dnevnik.hr. Na području Delnica angažiran je i 31 pripadnik Hrvatske vojske s tri radna stroja i dva motorna vozila.

- Situacija je krajnje teška, rekla je zamjenica načelnika općine. U Delnicama su pala ukupno 174 centimetra snijega. Zbog prometne nesreće zatvorena je dionica Istarskog ipsilona (B8) Lupoglav-Cerovlje. Obilazak je DC500 Vranja-Kršan ili ŽC5046 Novaki Pazinski.

Od 9:15 sati prestaju zimski uvjeti na dionici autoceste A1 između čvorova Bosiljevo II i Maslenica, a od 9:30 i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo. Promet je dopušten kamionima s prikolicom i tegljačima s poluprikolicom, uz zimsku opremu, ograničenje brzine i zabranu pretjecanja.

Zbog ledene kiše vozi se uz ograničenje brzine na pojedinim dionicama autoceste A1 između čvorova Bosiljevo i Otočac. Na dionici od čvora Sveti Rok do tunela Sveti Rok zbog otapanja snijega i većeg vodenog sloja na voznom traku brzina je ograničena na 80 km/h.

Magla smanjuje vidljivost na autocesti A1 između čvorova Skradin i Bisko te Zagvozd-Karamatići, autocesti A6 na dionici Kikovica-Orehovica i na dionici brze ceste DC1 Solin-Klis. U Istri, Hrvatskom primorju, Dalmaciji i Slavoniji kolnici su mokri od kiše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 00:42