GALAMA U HOTELU

DRASTIČNO KAZNIO UČENIKA NA MATURALCU Profesor usred noći izbacio osmaša na ulicu

Recepcionar ih je nakon pola sata smrzavanja pred hotelom pustio da uđu i budu na recepciji
Dubrovnik, 030909.Danas su dubrovacki maturanti po povratku iz Barcelone, gdje su bili na maturalcu direktno iz autobusa dovezeni u Dubrovacku opcu bolnicu, gdje je nekolicina njih koja je imala temperaturu pregledana i pustena kuci na kucnu njegu. Na fotografiji: izlazak maturanata iz autobusa nakon sto su im doktori dozvolili izlazak.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubašić / CROPIX

Izbacivanje osmaša usred noći na ulicu radi galame u sobi hotela Marko Polo u Korčuli, što je učinio prof. Ivo Selak, bila je u petak tema i na sjednici Gradskog vijeća Makarske, piše Slobodna Dalmacija.

- Hoćete li i u vrtiću provoditi red među djecom tako da ih izbacujete na ulicu ili će te smijeniti Ivu Selaka s mjesta predsjednika Upravnog vijeća vrtića Biokovskog zvonca - upitao je vijećnik dr. Marko Ožić Bebek osuđujući postupak.

- Metode nastavnika su individualna stvar. Ako je prekršio zakonske ovlasti i ponašao se suprotno pravilnicima, što će utvrditi nadzor, možemo o tome raspravljati - suzdržano je o članu svoje stranke uzvratio predsjednik SDP-a i gradonačelnik Tonći Bilić.

Posljedica je to afere na dvodnevnoj ekskurziji učenika osmog razreda OŠ Stjepana Ivičevića.

Na galamu raspojasanih dvadesetak od 98 učenika u jednoj od soba oko 4 sata ujutro reagirao je prof. Selak na način da ih je činio spakirati kofere i napustiti hotel.

Prema dostupnim informacijama recepcionar ih je nakon pola sata smrzavanja pred hotelom pustio da uđu i ostatak noći provedu na recepciji.

Selak je također planirao djecu odmah vratiti za Makarsku. Ali je od daljnje kazne odustao, pa su nastavili ekskurziju do zajedničkog povratka.

Da su djeca galamom ometala noćni san ostalih gostiju u Marku Polu potvrdila je i direktorica hotela Željka Žanetić.

- Djeca nisu pravila štetu, nego su samo bila nemirna - komentirala je direktorica.

Uz Ivu Selaka na ekskurziju do Korčule djecu su vodili nastavnici Tina Granić, Dragica Gulin i Ivo Vukas. Svi će oni reći kako su im prije drastične mjere udaljavanja iz hotela djecu pomagali smiriti i djelatnici hotela. Ali im nije uspjelo.

Djeca su do jedan sat iza ponoći nastavnici vodili u disco, isplesala su se. Po povratku su molila da im dopuste druženje po sobama uz obećanje da će biti mirni, ali obećanja se nisu držala. Nastavnice su dežurale do 3,30 ujutro, a onda je galama kulminirala. Reagirao je Selak.

Kaže da je djecu nakon 15 minuta pozvao natrag u hotel. Ne zna na koji bi ih drugi način bio smirio osim da ih udalji iz sobe. Nakon što su se ujutro djeca ispričala za noćni nered povukao je dio kazne o vraćanju kući, te su svi zajedno nastavili razgledavanje Korčule.

Po povratku škola je provela propisani postupak, stručne službe su obavile razgovor s učenicima i nastavnicima. Napisana su i pisana izvješća o događaju, a o svemu će se uskoro raspravljati na Učiteljskom vijeću.

Nastavnik Selak ispričao se skupini djece prema kojoj je primijenio nesvakidašnju odgojnu mjeru. Inspekcijske službe se još nisu pojavile u školi kako bi procijenile jesu li prekoračene dozvoljene sankcije učenika, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:25