PROTIV GLASINA

DRELE ZA JUTARNJI OTKRIO KAKAV JE DOISTA NJEGOV STATUS NA HRT-u Svi su mislili da su s njim raskinuli suradnju zbog incidenta s Đakićem...

Davor Dretar uskoro pokreće novu glazbenu emisiju na 2. programu Hrvatskog radija
 Vojko Bašić / CROPIX

“Ostao Drele bez posla na Hrvatskom radiju”, “Drele dobio otkaz”, “drama”, “skandal”... Ovako su mediji još jučer izvještavali o činjenici da poznati voditelj, komičar i glumac Davor Dretar zvani Drele više neće voditi emisiju “Dobro jutro” na Drugom programu Hrvatskog radija.

Sve je povezano s i nedavnim istupom u Križevcima kada je Dretar s pozornice prozvao HDZ-ovca Josipa Đakića, pa se u medijima zaključilo da su istup i otkaz na HRT-u svakako povezani. No, ako se pita Dretara, prašina se bespotrebno podignula.

- Došlo je do privremenog prekida suradnje, a razlog je jedino i isključivo promjena koncepcije jutarnjeg programa, na kojem sam bio voditelj utorkom i petkom od 6 do 10 sati - objasnio nam je jedan od omiljenih radijskih i televizijskih voditelja.

Nije zbog incidenta

- Ubrzo nastavljamo suradnju kroz autorsku emisiju koja će pratiti povijest glazbe, a bit će nasljednica kultne emisije “Vrijeme vinila”. Na emisiji i njezinim detaljima još se radi pa još ne znam detalje - dodao je Davor Dretar, objasnivši promjenu s Prisavlja koju je i sam saznao jučer ujutro na sastanku.

Dotad, tragajući za pojašnjenjem koje bi pojasnilo Dreletov otkaz, mediji su promjenu u programskom konceptu pojasnili incidentom iz Križevaca gdje je, kako se izvještavalo u siječnju, Drele vodio program 70. obljetnice križevačke tvrtke Radnik. U jednom je trenutku rekao i to kako, uz to što je zabavljač, ima privatnu tvrtku već 25 godina zbog koje se svakodnevno bori s “tromim, sporim i potpuno nezainteresiranim državnim aparatom”. Dodao je i kako radom hrani dvoje djece, suprugu i majku te ustvrdio kako “nitko ne pita kako je malom čovjeku”.

U publici je bio saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić, no, kako se pisalo, dok je Dretar govorio, Đakić je cijelo vrijeme gledao u mobitel. Dretar mu je s pozornice to i prigovorio te je izašao iz prostorije, ne vrativši se. Nakon što je tada priča izašla u javnost, Drele je na svojem Facebooku prokomentirao događaj.

“Mnogi se pitaju što sam to sinoć izgovorio u Križevcima. Samo sam rekao ono što je svakome od poštenih, radišnih i iskrenih ljudi u Hrvatskoj već odavno jasno. A kada komičarima nije do smijeha...”, napisao je ranije ove godine.

Mnogo angažmana

Da između događanja u Križevcima i onih na Hrvatskom radiju, zbog kojih je Drele kao honorarni suradnik ostao bez angažmana, nema uzročno-posljedične veze poznati voditelj još je u ponedjeljak potvrdio medijima.

- Sve je pitanje programske koncepcije. Nema to veze s incidentom iz Križevaca. Za sada ne, koliko znam - rekao je Dretar medijima.

Na Drugi program Hrvatskog radija Dretar je došao nakon 17 godina rada na Narodnom radiju gdje je kao DJ u emisiji “Jutro uz Narodni” radio od 1997. do 2014. godine. Potom se proslavio i kao televizijski voditelj u RTL-ovu obiteljskom kvizu “Pet na pet”, a surađivao je i u emisiji IN Magazin na Novoj TV. Osim voditeljske karijere, Dretara najbolje znamo kao uvijek komičnoga glumca iz serija “Bitange i princeze”, “Zauvijek susjedi” i “Stipe u gostima”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:11