PROTIV GLASINA

DRELE ZA JUTARNJI OTKRIO KAKAV JE DOISTA NJEGOV STATUS NA HRT-u Svi su mislili da su s njim raskinuli suradnju zbog incidenta s Đakićem...

    AUTOR:
    • Petra Plivelić

  • OBJAVLJENO:
  • 16.01.2019. u 22:21

Split, 020417.
Davor Dretar Drele.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Vojko Bašić / CROPIX

Davor Dretar uskoro pokreće novu glazbenu emisiju na 2. programu Hrvatskog radija

“Ostao Drele bez posla na Hrvatskom radiju”, “Drele dobio otkaz”, “drama”, “skandal”... Ovako su mediji još jučer izvještavali o činjenici da poznati voditelj, komičar i glumac Davor Dretar zvani Drele više neće voditi emisiju “Dobro jutro” na Drugom programu Hrvatskog radija.

Sve je povezano s i nedavnim istupom u Križevcima kada je Dretar s pozornice prozvao HDZ-ovca Josipa Đakića, pa se u medijima zaključilo da su istup i otkaz na HRT-u svakako povezani. No, ako se pita Dretara, prašina se bespotrebno podignula.

- Došlo je do privremenog prekida suradnje, a razlog je jedino i isključivo promjena koncepcije jutarnjeg programa, na kojem sam bio voditelj utorkom i petkom od 6 do 10 sati - objasnio nam je jedan od omiljenih radijskih i televizijskih voditelja.

Nije zbog incidenta

- Ubrzo nastavljamo suradnju kroz autorsku emisiju koja će pratiti povijest glazbe, a bit će nasljednica kultne emisije “Vrijeme vinila”. Na emisiji i njezinim detaljima još se radi pa još ne znam detalje - dodao je Davor Dretar, objasnivši promjenu s Prisavlja koju je i sam saznao jučer ujutro na sastanku.

Dotad, tragajući za pojašnjenjem koje bi pojasnilo Dreletov otkaz, mediji su promjenu u programskom konceptu pojasnili incidentom iz Križevaca gdje je, kako se izvještavalo u siječnju, Drele vodio program 70. obljetnice križevačke tvrtke Radnik. U jednom je trenutku rekao i to kako, uz to što je zabavljač, ima privatnu tvrtku već 25 godina zbog koje se svakodnevno bori s “tromim, sporim i potpuno nezainteresiranim državnim aparatom”. Dodao je i kako radom hrani dvoje djece, suprugu i majku te ustvrdio kako “nitko ne pita kako je malom čovjeku”.

U publici je bio saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić, no, kako se pisalo, dok je Dretar govorio, Đakić je cijelo vrijeme gledao u mobitel. Dretar mu je s pozornice to i prigovorio te je izašao iz prostorije, ne vrativši se. Nakon što je tada priča izašla u javnost, Drele je na svojem Facebooku prokomentirao događaj.

“Mnogi se pitaju što sam to sinoć izgovorio u Križevcima. Samo sam rekao ono što je svakome od poštenih, radišnih i iskrenih ljudi u Hrvatskoj već odavno jasno. A kada komičarima nije do smijeha...”, napisao je ranije ove godine.

Mnogo angažmana

Da između događanja u Križevcima i onih na Hrvatskom radiju, zbog kojih je Drele kao honorarni suradnik ostao bez angažmana, nema uzročno-posljedične veze poznati voditelj još je u ponedjeljak potvrdio medijima.

- Sve je pitanje programske koncepcije. Nema to veze s incidentom iz Križevaca. Za sada ne, koliko znam - rekao je Dretar medijima.

Na Drugi program Hrvatskog radija Dretar je došao nakon 17 godina rada na Narodnom radiju gdje je kao DJ u emisiji “Jutro uz Narodni” radio od 1997. do 2014. godine. Potom se proslavio i kao televizijski voditelj u RTL-ovu obiteljskom kvizu “Pet na pet”, a surađivao je i u emisiji IN Magazin na Novoj TV. Osim voditeljske karijere, Dretara najbolje znamo kao uvijek komičnoga glumca iz serija “Bitange i princeze”, “Zauvijek susjedi” i “Stipe u gostima”.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo