'REZERVNI' KLUB

DRUŠTVENE MREŽE SE ZAPALILE ZBOG IZJAVA PREDSJEDNICE, OGLASIO SE I ŠKORO Pogledajte kako je komentirao njene tvrdnje o NK Rijeci i željeznoj zavjesi

 
Kolinda Grabar-Kitarović i Miroslav Škoro
 CROPIX

Društvene mreže su se 'zapalile' od bezbroj reakcija na nedavne izjave predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović iznesene u Washingtonu, a potom i u Splitu.

Podsjetimo, Grabar-Kitarović je, govoreći o životu u nekadašnjoj Jugoslaviji, izjavila da je kao Riječanka odlazila na utakmice Rijeke, ali kako je nažalost taj klub u to vrijeme više bio rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu pa su oni domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni kasnije, rekla je, odlazili najviše u Hajduk, nešto malo u Dinamo.

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro je kratkom objavom na Facebooku rekao što on misli o izjavama Grabar-Kitarović.

- Rijeka je super, napisao je Škoro i stavio svoju fotografiju s Kantride.

Otprilike dva sata nakon prvotne objave, Miroslav Škoro na svojoj je Facebook stranici objavio i malo duži komentar na spornu izjavu aktualne predsjednice.

- Da nije smiješna, bila bi tragična rasprava o tome je li bivša država bila iza željezne zavjese ili nije. Ne znam tko je smješniji ili tragičniji - osoba koja, u nedostatku bilo kakvog suvislog programa, prodaje jeftine štoseve ili oni koji se pecaju na tu udicu. U vremenu kad nas po svim pokazateljima prestižu Bugarska i Rumunjska, kad stotine tisuća naših ljudi, u najboljim godinama, odlaze graditi neke druge države, kad se ne zna hoćemo li za koju godinu imati za mirovine, kad su građani izgubili povjerenje u državne institucije, naši “veleumnici” i najveća “veleumnica” među njima bave se Titom, Staljinom i pokretom nesvrstanih. Ovome može na kraj stati samo probuđeni i osviješteni narod. SAD IL' NIKADA! - napisao je Škoro.

Nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić secirao je više izjava predsjednice.

- Kolinda je predložila da se uvede tjedan dana bivše Jugoslavije. Zatim je rekla da bi ona od toga profitirala, jer bi svi koji nešto kažu protiv nje završili na Golom otoku. Nije mi jasno zašto bi drugi završili na Golom otoku, a ne ona? Zar stalno ne govori o tome kako joj je teško bilo u Jugi? Zašto se u Jugi ne smije govoriti protiv Kolinde i zašto bi ona "profitirala" od hapšenja drugih? Saznali smo da joj je bilo žao što nije uzela oružje u ruke za vrijeme Domovinskog rata, a sada saznajemo da žali što nije predsjednica Jugoslavije, makar na tjedan dana - poručio je Vučetić.

Reagirao je i SDP-ovac Gordan Maras.

- Kako se Kolinda Grabar probila kroz "Željeznu zavjesu" da maturira u Novom Meksiku - SAD? Wonder Woman?, komentirao je Maras.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:25