IPAK RADE I KAD JE VRUĆE

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO O ORGANIZACIJI RADNOG VREMENA TIJEKOM TOPLINSKOG UDARA 'Ispričavamo se zbog obavijesti koja je dovela do pogrešna tumačenja'

 
 Ilustracija / Profimedia, Wavebreak

Nakon što se društvenim mrežama u utorak proširila fotografija objave kojom je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu priopćilo kako zbog velikih vrućina neće primati stranke, u srijedu se, kako bi razjasnila nesporazum u komunikaciji, oglasila glasnogovornica Državnog odvjetništva. Njezino priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu prima stranke, građane i odvjetnike tijekom radnog vremena državnog odvjetništva, kako ne bi došlo do uskrate bilo kojeg od zakonom propisanih prava. Slijedom navedenog, nema odbijanja stranaka koje dolaze u Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu radi prijema.

Odluka o upravljanju radnim vremenom u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu u nadležnosti je općinske državne odvjetnice u tom državnom odvjetništvu, sukladno Zakonu o državnom odvjetništvu i Poslovniku državnog odvjetništva, a u ovom slučaju informacija sadržana u obavijesti o promjeni vremena prijema stranaka i odvjetnika je formulirana s ciljem da ukaže na izravan kontakt radi ostvarivanja prava prijema, dok je sam prijem stranaka moguć tijekom cijelog radnog vremena, dakle, uključujući i vrijeme izvan redovitog termina za prijem stranaka.

Ispričavamo se javnosti na ovako formuliranoj obavijesti koja je dovela do pogrešna tumačenja - stoji u priopćenju koje je potpisala glasnogovornica Martina Mihordin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:46