KORONATULUM

Dubravko Šimenc ima koronu, bio je na rođendanskoj proslavi Tomislava Madžara

Podsjetimo, Jutarnji list neslužbeno je doznao da je Madžarova proslava rođendana dala mnogo posla epidemiolozima
Dubravko Šimenc
 Damir Krajac/Cropix

Na rođendanskoj zabavi dr. Tomislava Madžar, savjetnika bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koronavirusom se zarazilo devet osoba, o čemu je prvi pisao Jutarnji list. Na toj je zabavi bio i bivši vaterpolist Dubravko Šimenc.

Portal Index danas doznaje da je Šimenc, inače zaposlenik Hrvatske turističke zajednice (HTZ), također pozitivan na koronavirus.

Podsjetimo, Jutarnji list neslužbeno je doznao da je Madžarova proslava rođendana dala mnogo posla epidemiolozima jer su, kako nam kažu upućeni, prešućeni neki kontakti, odnosno epidemiolozi nisu odmah dobili potpune liste s osobama koje prema epidemiološkim pravilima moraju u samoizolaciju.

Sam Madžar o tome nam je rekao sljedeće:

- Nije istina da sam prešutio niti jedan kontakt. Bolest sam razvio u četvrtak, a prema uputama epidemiologa dao sam kontakte koje sam imao 48 sati ranije od dijagnoze. Niti na kraj pameti mi nije bilo da bi to moglo biti povezano s događajem od subote - rekao je Madžar i dodao da je čak i privatno nazivao ljude koje je viđao unatrag tjedan dana, iz opreza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 23:19