NEZAKONITO TROŠENJE

DUG OD 100 MILIJUNA KUNA Ministarstvo financija otkrilo malverzacije na SPTV-u

 Nenad Dugi / CROPIX;

ZAGREB - Ministarstvo financija provelo je nadzor nad poslovanjem Sportske televizije (SPTV) u kojem su otkrivene brojne malverzacije i nezakonito trošenje proračunskog novca, objavila je večeras Hrvatska televizija u ekskluzivnom prilogu u svom trećem Dnevniku.

U prilogu se navodi da je SPTV u ožujku od Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) dobila pozajmicu od 3.3 milijuna kuna i zatražila još jednu od 4.2 milijuna kuna, a kako se navodi u prilogu, HOO nije smio dati te pozajmice jer je u 2012. poslovao s gubitkom od 7.5 milijuna kuna.

Iz Ministarstva financija objavili su kako trenutačni dug SPTV-a iznosti 42 milijuna kuna, a s potraživanjima koja stižu na naplatu on se penje na čak 101 milijun kuna.

Ministarstvo financija otkrilo je i nepravilnosti u isplati plaća, koje su, po njihovim navodima, od 2012. povećane za 52 posto u odnosu na 2011. Tako je čelni čovjek SPTV-a, direktor Petar Čavlović isplaćivao sebi plaću koristeći autorski ugovor što je radio i član Uprave, gospodarski savjetnik Darko Buković. Zato su svi nalazi ministarstva financija proslijeđeni DORH-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 14:57