PITANJE BRANITELJA

ĐURO GLOGOŠKI 'Ako Demo i bude ministar, to ne znači micanje šatora'

 Dragan Matić/EPH

Pukovnik Miodrag Demo, 100-postotni vojni invalid od Domovinskog rata i jedan od najbližih suradnika zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, prihvatio bi vođenje Ministarstva branitelja ako bi mu taj resor ponudio mandatar Tihomir Orešković.

Sam Demo kaže kako nikakvih službenih razgovora s Oreškovićem nije bilo, kao ni s njegovim trenutno najbližim suradnicima iz Domoljubne koalicije i Mosta, a na prihvaćanje braniteljskog resora odlučio bi se prvenstveno, kako tvrdi, zbog velike potpore braniteljskih udruga. Ako do toga dođe, prvi potez bit će mu uklanjanje šatora iz Savske 66.

- Imam podršku organizatora prosvjeda jer je Grad Zagreb njima pružio podršku. To su ljudi koji se nisu borili za osobne interese, kako u ratu tako i za vrijeme prosvjeda. Ono što su zahtijevali osobno podržavam i siguran sam da stoje uz mene - uvjeren je Demo, koordinator zagrebačkog Gradskog ureda za branitelje.

A šator iz Savske, kaže, uklonio bi - razgovorom.

- Ali ne s figom u džepu, kako je to radila bivša vlast. A koliko bi išao iskrenu u tu priču, pokazao bih ispunjenjem zahtjeva mojih suboraca koji su u šatoru proslavili već dva Božića - kaže Demo.

Za predsjednika Udruge 100-postotnih ratnih invalida Đuru Glogoškog prosvjedni razlozi i dalje postoje pa nema razloga da se šator u Savskoj 66 ukloni. Komentirajući izjave Miodraga Deme za Jutarnji list, Glogoški je jučer rekao da s Demom nije imao kontakata vezano uz njegovo moguće zasjedanje na čelo Ministarstva branitelja, no to mu nije ni bitno.

- To što bi on bio ministar ne bi ništa promijenilo. Ministar mora nešto napraviti. Mi smo rekli koji su naši razlozi za prosvjed i samo postavljanje novog ministra to neće riješiti - istaknuo je Glogoški.

Apsolutno se slaže s Demom koji je rekao da je trebalo odavno razgovar ati s braniteljima.

- Razgovarati je trebalo prije tri godine. Od buduće Vlade očekujemo da pokaže puno više otvorenosti za komunikaciju. Što se novog ministra tiče, njega bira mandatar, a ne biraju ga branitelji - kaže Glogoški.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:35