OZBILJNE OPTUŽBE

ĐURO SESSA KAŽE DA JE ZGROŽEN MAMIĆEVIM IZJAVAMA 'Uopće ne znam zašto me tako brutalno napada. Hoću li ga tužiti? Znate, ima jedan mali detalj...'

 
Zdravko Mamić i Đuro Sessa
 Ante Cizmic, Dragan Matic / CROPIX

Zdravko Mamić je u utorak uoči ročišta na Sudu BiH, na kojem se raspravljalo o njegovom izručenju Hrvatskoj, obrušio na predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu. Bivši čelnik Dinama izjavio je da je Sessa korumpiran i pokvaren sudac te da ima dokaze da je to što govori istina.

Predsjednika Vrhovnog suda prilično su iznenadile Mamićeve izjave.

"Na te optužbe gledam kao pokušaj da se postigne neki uspjeh u postupku u Bosni i Hercegovini. Zgrožen sam. Pokušavam racionalno se domisliti čemu to koristi i zbog čega me gospodin Mamić tako brutalno napada", poručio je Sessa u razgovoru za RTL Danas.

Kaže kako su se njih dvojica sreli možda dvaput i to u prolazu te da nemaju nikakvih kontakata.

"A nemam ni potrebu ni želju biti u nogometnom svijetu. Uopće mi nije jasno o čemu se radi", priznao je predsjednik Vrhovnog suda.

Na pitanje napada li ga Mamić jer je u poziciji da odlučuje o nekim zahtjevima koji se tiču bivšeg čelnika Dinama, Sessa kaže da mu je teško bilo što racionalno reći.

Naglasio je da nikoga tko je u postupcima protiv Zdravka Mamića ne poznaje, niti je bio uključen u predmete protiv njega ili Dinama.

"Što se tiče mojih daljnjih postupaka, moram razmisliti. Konzultirat ću se. Ima jedan mali detalj, kleveta u BiH nije kazneno djelo pa bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi se to pravno moglo postaviti. A što se detektora laži tiče, to nije nikakav dokaz pa se neću spuštati na tako niske grane", poručio je Sessa za RTL.

"Svakodnevno nezadovoljne stranke optužuju pravosuđe za korupciju. To je postalo glavno oruđe onih koji su nezadovoljni u nekom postupku", objasnio je Sessa i naveo da se ozbiljne optužbe istražuju te da se vode postupci u takvim slučajevima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:38