NEZADOVOLJNI

DVADESETAK GRAĐANA U RIJECI PROSVJEDOVALO NA KORZU PROTIV MJERA ZA SUZBIJANJE VIRUSA Policija privela troje koji su odbili pokazati dokumente

Ilustracija
 Goran Šebelić / CROPIX

Skupina od 20-ak građana mirno je prosvjedovala u petak na riječkom Korzu protiv mjera nacionalnoga Stožera civilne zaštite za suzbijanje epidemije koronavirusa i zatražila ukidanje svih mjera, a policija je privela troje prosvjednika jer su odbili pokazati osobne dokumente.

Kako se doznaje u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, troje prosvjednika policija je privela u policijsku postaju jer su odbili pokazati osobne iskaznice.

Sudionici prosvjeda nosili su, među ostalim, transparete s natpisima "Tražimo trenutno ukidanje svih apsurdnih mjera", "Ne želimo fašizam, despotizam i totalitarizam" i "Mjere stožera ne spašavaju nego ubijaju".

Navodili su, među ostalim, da je riječ o građanskoj inicijativi, da "protestiraju protiv ovoga totalitarističkog režima, žele da se sve vrati sve u normalu, da se umjetno stvoren virus prizna i da se zaustavi uvođenje 5G mreže."

Iz policije su izvijestili da okupljanje ispred zgrade riječke gradske uprave, koje je počelo oko 11 sati, nije bilo prijavljeno policiji, nego su organizatori poziv objavili na društvenim mrežama.

Policija je od nekolicine sudionika tražila osobne dokumente, a troje je odbilo predati dokumente na uvid, pa su privedeni u policijsku postaju.

Protiv 51-godišnjakinje podnesena je prekršajna prijava, nakon čega je puštena, a postupanje nad ostalom dvojicom (starima 45 i 54 godine) još traje te će i protiv njih biti podnesene prekršajne prijave, naveli su iz policije.

U Primorsko-goranskoj županiji deseti dan za redom nema novooboljelih od korona virusa, a od 4. svibnja na području cijele županije, koja je neko vrijeme bila podijeljena na tri subregije, građanima više neće biti potrebne propusnice

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:07