NEODGOVORNI TURISTI

Dvojac u pola dva ujutro isplovio s pedalinom iz Makarske, a četvero Slovenaca u 3.40 krenulo iz Poreča. Uslijedile su dramatične akcije spašavanja...

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 17.07.2017. u 12:46

Sibenik, 200714.
Na podrucju Srime, Murtera i Rogoznice danas je provedena akcija sankcioniranja nedozvoljenog glisiranja, s ciljem sprijecavanja mogucih nesreca, stradavanja kupaca, ronilaca i podizanja opce sigurnosti na moru.
U akciji su sudjelovala tri plovila i helikopter MUP-a.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Ilustracija

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru izvijestila je o više akcija spašavanja u noći s ponedjeljka na utorak, među kojima su i one kada je na području Poreča i Makarske iz mora spašavano više osoba koje su se pedalinom odmaknule predaleko od obale, dok na pulskom području i dalje traje potraga za kupačem.

U makarskom akvatoriju poduzeta je potražno-spasilačka akcija za dvije nestale osobe koje su pedalinom oko 1,30 sati u noći isplovile s jedne od makarskih gradskih plaža. Službenici tamošnje Lučke kapetanije pronašli su ih nešto prije 3 sata u moru na 0,8 nautičkih milja od Makarske i prekrcali ih neozlijeđene na spasilačko plovilo, a pedalinu su oteglili do makarske luke, kamo su sigurno pristali u 4,15 sati.

Akcija prema nestalima na pedalinama poduzeta je i na porečkom području, gdje je na pedalini oko 3,40 sati u noći isplovilo četvero Slovenaca, koji su se nakon prevrtanja tog plovila svi našli u moru. S obzirom da dvoje od njih nije isplivalo na obalu, poslani su pozivi za pomoć, pa su akciju spašavanja jutros u 5,50 sati uspješno okončali službenici Lučke ispostave Poreč.

Noćas oko 1 sat pokrenuta je potražno-spasilačka akcija prema nestaloj osobi u moru u Istri, koja još traje. Nestali hrvatski državljanin M.B. (57) zadnji put je viđen u nedjelju oko 18,30 sati dok je plivao iz Zambratije kod Umaga prema Savudriji i od kada mu se gubi svaki trag.

ELIPSO

Izdvajamo