NATO MISIJA

DVOJICA HRVATSKIH VOJNIKA KOJI SU RANJENI U NAPADU TALIBANA NAPUSTILI AFGANISTAN Jedan se vratio u Hrvatsku, a drugi liječenje nastavio u Njemačkoj

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 01.08.2019. u 08:24

Zagreb, 240719.
MORH. Trg kralja Petra Kresimira IV br. 1.
Ministar obrane Damir Krsticevic u pratnji vrha HV odrzao je izvanrednu konferenciju za medije o napadu na trojicu hrvatskih vojnika u Afganistanu.
Na fotografiji: mjesto nesrece.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Željko Puhovski / CROPIX

Dvojica ozlijeđenih pripadnika 10. HRVCON-a u misiji Resolute Support u Afganistanu dobrog su zdravstvenog stanja i uspješno se oporavljaju

Dvojica ozlijeđenih pripadnika 10. hrvatskog kontingenta NATO misije potpore miru Resolute Support u Afganistanu dobrog su zdravstvenog stanja i uspješno se oporavljaju od posljedica napada koji se dogodio 24. srpnja 2019. u Afganistanu, prioćeno je danas iz Ministarstva obrane.

Teže ozlijeđeni pripadnik Hrvatske vojske doputovao je u Saveznu Republiku Njemačku i trenutno se nalazi na rehabilitaciji u američkoj vojnoj bolnici „Landstuhl Regional Medical Center“ u Landstuhlu, pokraj vojne baze u Rammsteinu.

Ozlijeđeni hrvatski vojnik u Njemačku je prevezen iz Afganistana uz pomoć strateških partnera, Sjedinjenih Američkih Država i Savezne Republike Njemačke, a nakon liječenja u američkoj bolnici, vratit će se u Hrvatsku gdje će nastaviti rehabilitaciju uz najvišu razinu medicinske pomoći.

Bolnica „Landstuhl Regional Medical Center“ u Njemačkoj, najveća je američka vojna bolnica izvan Sjedinjenih Američkih Država, u Europi koja je specijalizirana za ratnu kirurgiju.

Drugi, lakše ozlijeđeni pripadnik Hrvatske vojske stigao je u Hrvatsku i dobrog je zdravstvenog stanja.

Riječ je o pripadnicima specijalnih snaga koji su zadobili ozljede u napadu na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu. Podsjetimo, u istom napadu poginuo je mladi skupnik Hrvatske vojske Josip Briški.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo