ISKAPANJA

DVOJICA VOJNIKA KOJI SU JUČER OZLIJEĐENI U VUKOVARU VRAĆENI NA ZADAĆU Lakše ranjeni u eksploziji borbenog rasprskajućeg sredstva sa suzavcem

Ilustracija
 Ranko Šuvar / CROPIX

Dvojica pripadnika Hrvatske vojske, koji su u ponedjeljak u Vukovaru lakše ozlijeđeni nakon aktivacije borbenog rasprskajućeg sredstva sa suzavcem, vratili su se radovima na probnim iskapanjima posmrtnih ostataka iz Domovinskog rata.

Ministarstvo obrane u utorak je priopćilo kako su dvojica pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske bili angažirani na radovima iskapanja posmrtnih ostataka stradalnika Domovinskog rata na lokaciji Priljevo u Vukovaru.

Simptomi suzenja očiju nastali su uslijed aktivacije neubojne naprave punjene suzavcem, koju je aktivirao radni stroj koji je bio angažiran na iskapanju posmrtnih ostataka.

Nakon primjećivanja simptoma, pripadnicima HV-a pružena je medicinska pomoć te su se nakon toga vratili na zadaću, ističu u MORH-u i dodaju kako se na mjestu iskapanja primjenjuju najviše mjere sigurnosti u čemu sudjeluju i pirotehničar MUP-a te sanitetski tim.

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je kako su dvojica vojnika lakše ozlijeđeni u eksploziji borbenog rasprskajućeg sredstva sa suzavcem, koje se aktiviralo prilikom probnih radova iskapanja eventualnih grobnih mjesta iz Domovinskog rata.

Ukazana im je liječnička pomoć i nisu hospitalizirani.

Policijski službenik protueksplozijske zaštite izuzeo je tu eksplozivnu napravu BRS-879-AF-1 i na siguran način je uništio na mjestu pronalaska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:36