IZA REŠETAKA

DVOSTRUKOG SILOVATELJA UHVATILI I KAZNILI 30 GODINA NAKON BRUTALNOG ZLOČINA Prošao bi nekažnjeno da se niije posvađao sa susjedom i počinio glupost

 
 Policija u Northumbriji

Eric McKenna (59), dvostruki silovatelj iz Newcastle, koji je nekažnjeno proveo zadnjih tri godina, konačno je iza rešetaka. Osuđen je na ukupno 23 godine zatvora zbog silovanja dviju djevojaka osadesetih godina.

Uhićen je prošle godine u travnju, sasvim slučajno. Nakon svađe sa susjedom i uriniranja u njegov lonac s biljkama policija je uzela bris, a DNK analiza je pokazala da se podudara s uzorcima uzetih nakon silovanja.

Brutalno je napao i silovaoe dvije djevojke u odvojenima napadima 1983. i 1988. godine.

Nikada se ne bi se nikada otkrilo tko je silovao djevojke da se McKenna nije popišao susjedu u lonac s biljkama.

McKenna je napao mladu djevojku (21) dok se vraćala doma u blizini mosta u Gatesheadu u travnju 1983. godine. Potom je u ožujku 1988. napao 18-godišnju studenticu u Newcastleu.

Objema žrtvama prišao je s leđa i zaprijetio im nožem.

Istražitelj Mick Wilson iz northumbrijske policije rekao je da McKenna nije pokazao niti trunku kajanja.

Policija se ispričala dvjema ženama priznavši da nisu dobile podršku kakvu su zaslužile nakon što su prijavile napade.

Na sudu se moglo čuti kako je bilo riječ o izuzetno brutalnim silovanjima, za koji policija prije tridesetak godina nije imala razumijevanja.

Objema žrtvama je prišao s leđa i zaprijetio nožem. Primorao ih je da se skinu do gola, glavu im prekrio majicom, odnosno jaknom, a potom silovao.

Prvoj žrtvi dao je novac za bus da se vrati kući, a onda joj zaprijetio: 'Ako me prijaviš policiji, čuvaj se, znam tko si i u koji kafić izlaziš'.

Tu su djevojku u policiji, kada je došla prijaviti silovanje, pitali je li gay i rekli da ode doma i sve zaboravi, a prije toga su je ostavili da čeka 15 minuta.

Drugu žrtvu natjerao je da se skine do gola, glavu joj prekrio jaknom te tukao po licu kada je počela plakati. Nakon brutalnog silovanja, ostavio ju je i pobjegao.

McKenna je uhićen u travnju prošle godine i zanijekao napade unatoč evidentnim dokazima. Policiji je otkrio da se oženio 1982. godine i da se njegova kći rodila u svibnju 1983 godine, tri dana nakon prvog silovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:04