KAOS U DALMACIJI

EKSKLUZIVNI VIDEO: GOLEMI POŽAR U OKOLICI SPLITA SNIMLJEN IZ ZRAKA Pogledajte kako vatrena fronta prelazi preko brda i približava se kućama

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 17.07.2017. u 16:30

Kastel Stari, 170717. Veliki sumski pozar na Mosoru koji je izbio nocas jos uvijek nije ugasen. Na fotografiji: pogled iz Kastel Starog na pozar na Mosoru. Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX
Zvonimir Barišin / CROPIX

 

Veliki požar koji je buknuo u prvom satu ponedjeljka - 42 minute nakon ponoći u Tugarama, tijekom noći i jutra proširio na Srinjine, Sitno Gornje i Donje, a vatreni jezici stigli su čak i do zvjezdarnice na Mosoru gdje se nekoliko stotina vatrogasaca već satima bori protiv tog požara.

U poslijepodnevnim satima bura je ipak malo oslabila, pa su u pomoć gasiteljima poslana i dva kanadera, koji zbog olujnih udara vjetra prijepodne nisu mogli poletjeti. Opožarena je golema površina, vatra je stigla sve do kuća i groblja u Srinjinama i Sitnom Gornjem te Donjem gdje su neki objekti nagorjeli, a neke stare kuće su potpuno izgorjele.

Gasitelji su jedva uspjeli spasiti crkvu u Sitnom, a svjedoci tvrde kako je vatra došla sve do zidova Zvjezdanog sela Mosor. Vojnim helikopterima stotinjak je vojnika prebačeno iz vojarni u Gospiću i Kninu u ratnu luku Lora u Splitu te će, ako i kada bude potrebno, biti upućeni na mjesto požarišta. Na opožarene lokacije tijekom poslijepodneva stigli su i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar obrane Damir Krstičević.

A kako je veliko požarište izgledalo u trenucima kada je vatra najviše divljala možete vidjeti i na ekskluzivnim snimkama dronom, koje su snimljene na području između Srinjina i Tugara.

Pogledajte video:

Pogledajte i fotogaleriju s prizorima požarišta na Mosoru kod Žrnovnice. Dio fotografije snimljen je iz Splita, a dio iz Kaštela Starog.

 

ELIPSO

Izdvajamo