PRIJEDLOG ŠEFA HDZ-a

EKSKLUZIVNO: INICIJATIVA TOMISLAVA KARAMARKA 'Neka se predsjednica preseli u Banske dvore, a Vlada u Kockicu'

'Sigurnosno pitanje već je riješeno, ne bi bilo troškova preuređenja, a ni problema s protokolom'
 EPH

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović mogla bi uskoro preseliti svoj Ured, ali ne u Visoku, kako se planiralo, nego u Banske dvore!

Ideja je to, kako doznajemo, šefa HDZ-a Tomislava Karamarka. Naime, Karamarko namjerava taj svoj prijedlog o preseljenju izložiti koalicijskom partneru, čelniku Mosta Boži Petrovu te mandataru Tihomiru Oreškoviću. U slučaju preseljenja predsjednice u Banske dvore, buduća Vlada morat će potražiti novo sjedište, a u ovom trenutku kao jedna od lokacija spominje se Kockica, zgrada na Prisavlju u kojoj je nekada bio smješten Centralni komitet Saveza komunista Hrvatske, a u kojoj se danas nalaze dva ministarstva – Ministarstvo prometa i Ministarstvo turizma.

Informacije nam je potvrdio sam šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

- Razmišljam o tom prijedlogu oko godinu dana, još otkako se počelo razgovarati o mogućnosti preseljenja Ureda predsjednice u Visoku što nije dobra lokacija. Smatram da bi bilo dobro da se Ured predsjednice vrati u Banske dvore koji su bili sjedište predsjednika, dr. Franje Tuđmana do njihova raketiranja. A Vlada bi se mogla smjestiti, primjerice, na dva kata u Kockici ili na nekoj drugoj lokaciji. Uostalom, u Banskim dvorima su samo premijer I neki potpredsjednici, dok su ostala ministarstva negdje drugdje po gradu – kazao nam je Karamarko. Smatra da za razliku od Visoke gdje bi trebalo uložiti značajna financijska sredstva kako bi se ona prilagodila potrebama Ureda predsjednice, preseljenje u Banske dvore ne bi stajalao gotovo ništa.

- Sigurnosno pitanje već je riješeno, ne bi bilo troškova preuređenja, a ni problema s protokolom – kaže Karamarko, te ističe kako kompleks na Pantovčaku treba komercijalizirati.

U Uredu predsjednice pozdravili su ideju o mogućem preseljenju u Banske dvore.

- Ugodno smo iznenađeni tim prijedlogom. Kao što smo više puta naglašavali, predsjednica ne odustaje od ideje preseljenja i pri tome će se, prije svega, voditi time da troškovi budu što manji - rekao nam je Luka Đurić, glasnogovornik Ureda predsjednice.

Sve o inicijativi predsjednika HDZ-a čitajte u Jutarnjem listu u četvrtak!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:20