ŠEF DINAMA NA SLOBODI

EKSKLUZIVNO: 'LJUBIM ZEMLJU PO KOJOJ HODA SUTKINJA' Mamić se nakon presude bacio na koljena i priredio show u sudnici!

 Damjan Tadić/CROPIX

Zdravko Mamić pušten je na slobodu. Sutkinja Ljiljanka Maletić odbila je zahtjev DORH-a da se Mamića zadrži u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja (ne)djela, odnosno javnog poticanja na nasilje i mržnju.

ZDRAVKO MAMIĆ PUŠTEN DA SE BRANI SA SLOBODE! DORH najavio žalbu na presudu!

Kako Jutarnji ekskluzivno doznaje, nakon što je istražna sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Ljiljanka Maletić objavila da više nema razloga za daljnjim zadržavanjem Zdravka Mamića te da mu ukida u pritvor i pušta ga da se bez kaucije brani sa slobode, gazda Dinama nije krio svoje oduševljenje. Bacio se na koljena i počeo ljubiti pod te sav razdragan ponavljati: “Ljubim zemlju po kojoj hoda sutkinja koja je imala snage donijeti tako hrabru odluku”. I sutkinja i svi nazočni bili su zatečeni spektaklom koji je priredio. Nakon toga Mamić je u pratnji odvjetnika napustio zgradu Županijskog suda pred kojom ga je dočekala Nina Isabel Krauss, misteriozna poduzetnica iz Berlina i Toti Dedić.

'SUTKINJA JE DALA MAMIĆU ŠANSU DA NASTAVI I DOVRŠI SVOJE KAZNENO DJELO' Komentar Drage Hedla

Bijeg od javnosti

Nakon odluke istražne sutkinje da se Zdravko Mamić može braniti sa slobode, izvršni predsjednik Dinama ozbiljnog je lica izašao sa Županijskog suda u Zagrebu u pratnji svojih odvjetnika. U širokom luku zaobišao je novinare te se bacio u zagrljaj svojim prijateljima koji su ga dočekali ispred suda. Bila je to Izabela Nina Kraus, dugogodišnja prijateljica obitelji Mamić, koja je jučer sletjela u Zagreb kako bi položila jamčevinu za Zdravka Mamića, ako bude određena. Mamića je dočekao i Toti Dedić, predsjednik Svjetske organizacije Roma za borbu protiv nasilja i netolerancije. Nakon što je izgrlio prijatelje, Mamić se s njima pod ruku i u pratnji odvjetnika uputio u obližnji kafić u Petrinjskoj ulici.

'ŽAO MI JE ŠTO SE MINISTAR UPUSTIO U OVO, NIJE DOBRO RAZMISLIO' Mamićev odvjetnik kaže da je pobijedila pravda

- Vrijede pravila pravne države, i to tako mora biti. Prema tome, istražna sutkinja definitivno je osoba koja nije podlegla nikakvim pritiskom. Mislim da je ovo pravedna odluka i da bi takva morala ostati - rekao je Mate Matić, odvjetnik Zdravka Mamića i dodao kako kaznena prijava ostaje i postupak će se i dalje voditi i da će se utvrđivati okolnosti i namjere onoga što se reklo te je li to uvreda ili nije.

Odvjetnik je rekao kako postoje elementi djela koje oni stavljaju na teret, ali to nema veze s oduzimanjem slobode Mamiću jer je sloboda nešto što mora imati posebne vrijednosti. Kratko se i osvrnuo na ministra Jovanovića.

- Čestitam institucijama na dobro obavljenom poslu. Žao mi je samo ministra što se upustio u ovo. Mislim da nije dovoljno razmislio i mislim da to sigurno ne bi ponovio - rekao je Matić i otišao u kafić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:13