POTRAGA ZA ODBJEGLIM VOZAČEM >> NEDJELJNI JUTARNJI JEDINI DOZNAJE

EKSKLUZIVNO Paravinja je prije godinu dana pokušao silovati mladu Dalmatinku

Novi slučaj napadnute djevojke samo je učvrstio uvjerenje da je Paravinja serijski silovatelj. Potraga za njim u selu Donji Srđevići u Republici Srpskoj traje i nakon četiri dana, ali zasad bez uspjeha
 CROPIX

Odbjegli Dragan Paravinja , kojega se povezuje s nestankom 17-godišnje Antonije Bilić, sada je i službeno osumnjičen za pokušaj silovanja na području Hrvatske.

Uz to, forenzično ispitivanje je pokazalo da se DNK analiza vlasi kose uzete iz kamiona u potpunosti podudara s DNK Antonijine majke, što znači da je Antonia bila u kamionu Dragana Paravinje!

DNK analiza vlasi kose pokazala: Antonia je bila u kamionu vozača Paravinje!

Supruga odbjeglog vozača Paravinje potvrdila: Dragan je ilegalno ušao u BiH, preplivao je Savu

Kako doznaje Jutarnji list, Paravinja je 2010. godine pokušao silovati jednu mladu ženu na području Dalmacije. Nakon što je objavljena njegova fotografija, djevojka ga je prepoznala i odlučila prijaviti. Učinila je to u četvrtak, a već sljedeći dan hrvatska je policija za njim raspisala međunarodnu tjeralicu.





Zbog slučaja nestale Antonije Bilić Paravinja nije bio osumnjičen. Policija ga je tražila kako bi s njim obavila obavijesni razgovor jer splet indicija upućuje na to da on ima saznanja o njezinu nestanku.

Ipak nije mrtav?

Novi slučaj napadnute djevojke samo je učvrstio uvjerenje da je Paravinja serijski silovatelj. Potraga za njim u selu Donji Srđevići u Republici Srpskoj traje i nakon četiri dana, ali zasad bez uspjeha. Policija Republike Srpske sve je sklonija zaključku da Paravinja nije mrtav te da je oproštajna poruka zapravo bio pokušaj da zametne tragove. Na to upućuje činjenica da su cijelu noć sa subote na nedjelju za njim tragali i najbolji psi tragači iz Republike Srpske i Hrvatske, koji u šumama na obroncima planine Motajica nisu pronašli niti jedan trag.

Njegova supruga Milijana Paravinja jučer je puštena na slobodu. Policija nema saznanja gdje se nalazi. Potvrđeno nam je da nije u selu, a vjeruje se da će se vratiti u Novu Pazovu u Srbiji, kako bi bila sa svojim sinovima Nikolom i Lukom. Njegova rođakinja Rada Vidović, u čijoj je kući ostavio oproštajnu poruku, jučer je bila potpuno shrvana, plakala je cijelu noć i nije joj jasno zašto je baš u njezinoj kući ostavio poruku. Na imanju Rade Vidović, koje se nalazi dvjestotinjak metara od kuće njegova ujaka Jakova Vidovića, iz koje je u četvrtak pobjegao policiji, nalaze se dvije obiteljske kuće. Rada živi u manjoj, a kako se u selu svi poznaju, vrata veće kuće uvijek su otvorena. Velika je mogućnost da je Paravinja u njoj čak i prespavao.

Vrlo je vješt

Poruku je pronašla Radina kći koja je u prvi tren pomislila da ju je napisala njezina majka. Međutim, policija je vrlo brzo utvrdila da se radi o Paravinjinu rukopisu jer ga je prepoznala njegova žena Milijana. Vrata zidnog ormarića, gdje je poruka ispisana, policija je izuzela kao dokaz te ih poslala na vještačenje, a sadržaj policiji može poslužiti kao usmjerenje u daljnjoj istrazi.

Začuđuje to što se policiji baš nitko od oko tristo mještana nije javio sa saznanjima o odbjeglom Paravinji, čak ni s lažnim dojavama. Zbog toga postoje veliki izgledi da mještani pomažu Paravinji, dajući mu hranu i vodu kako bi preživio. Neslužbeno doznajemo da su u policiji Republike Srpske uvjereni da im Paravinja izmiče jer je vrlo vješt, ima iskustva u ratu, a navodno i odlično poznaje taj kraj. Iako njegova rodbina tvrdi da je posljednji put u Donjim Srđevićima bio prije 12 godina, mještani kažu da je tamo, zbog ribolova, boravio gotovo svako ljeto. Ovaj je put, nakon dolaska, mještanima najavio da će se zadržati vrlo dugo.

Opširnu reportažu o potrazi za odbjeglim vozačem pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 16:12