OZBILJNA NESREĆA

EKSPLOZIJA NA VOJNOM POLIGONU KOD KARLOVCA Teško ozlijeđeni instruktor i polaznik časničke škole: 'Mladiću je život ugrožen'

Ministarstvo obrane potvrdilo je da je do eksplozije došlo oko 13 sati
 Arhiva EPH

KARLOVAC - Doznajemo kako su dva pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske pretrpjela teške ozljede nakon što je na vojnom poligonu u Cerovcu Vukmaničkom došlo do detonacije eksplozivne naprave. Do nesreće je došlo za vrijeme održavanja redovne obuke polaznika časničke škole.

Neslužbeno doznajemo kako su ozlijeđeni časnik-instruktor OSRH te 23-godišnji polaznik časničke škole iz Vrlike, koji se zbog težine ozljeda nalazi u životnoj opasnosti. Stanje ranjenog časnika također je teško, no njegove se ozljede za sada ne smatraju opasnim po život.

Do nesreće je došlo za vrijeme održavanja vježbe aktivacije eksploziva, pri kojoj se eksploziv detonirao ranije nego što je bilo očekivano.

Ministarstvo obrane u priopćenju je potvrdilo da je do eksplozije došlo oko 13 sati tijekom specijalističke obuke. 'Obojica pripadnika OS RH odmah su prevezena u Opću bolnicu Karlovac gdje su podvrgnuti hitnom medicinskom tretmanu', navode u MORH-u.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general Mirko Šundov rekao je da će biti formirano posebno istražno povjerenstvo Ministarstva obrane radi utvrđivanja okolnosti ekplozije na vojnom poligonu Cerovac.

Sanacijski upravitelj Opće bolnice u Karlovcu Suad Crnica rekao je da je jedan od ranjenika već podvrgnut operaciji dok je drugi u završnim pripremama kako bi bio operiran te da su obojica teško ranjena. "Ozlijeđeni instruktor nije životno ugrožen, iako su njegove ozljede na ekstremitetima i pojedinim organima vrlo ozbiljne, međutim mlađi pacijent je vrlo teško ozlijeđen i životno je ugrožen", rekao je Crnica.

Načelnik Glavnog stožera Mirko Šudov je novinarima u karlovačkoj Općoj bolnici rekao da su njih dvojica nastradali prilikom redovitih aktivnosti, da očevid na mjestu nesreće provode i vojna policija i Dražavno odvjetništvo RH, a da će biti formirano i posebno istražno povjerenestvo Ministarstva obrane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:27