MARŠ A-HSP-a

EKSTREMNA DESNICA ORGANIZIRALA MARŠ U CENTRU ZAGREBA Na Trgu bana Jelačića Keleminec postrojio šačicu crnokošuljaša, dočekali ih protuprosvjednici

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Članovi Autothone Hrvatske stranke prava (AHSP) i Stranačke vojske Klub hrvatskih domoljubnih snaga, u nedjelju su se postrojili na Trgu bana Jelačića, prisegnuli domovini te izrazili potporu američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, a zatim se uputili na grob oca domovine Ante Starčevića u Šestinama.

U prisezi koju su položili pred predsjednikom te stranke Draženom Kelemincem, njih 40-ak su se obvezali da će štiti socijalne i nacionalne interese, Katoličku crkvu, hrvatski grb, barjak i himnu, monetarni suverenitet. Prisegnuli su da će zaustaviti odlazak mladih iz Hrvatske, unutarnju agresiju na Hrvatsku, anitihrvatske organizacije, sotonizaciju Hrvatske, velikosrpsku politiku u Hrvatskoj te ukinuti ovrhe, blokade računa, državne kamate, GMO hranu, komunizam i Istanbulsku konvenciju i dr., među ostalim da će izaći iz Europske unije i smanjiiti porez na dohodak. Prisega je završena uzvikom "Za Domovinu spremni!"

Keleminec je poručio da AHSP podržava državotvornu politiku američkog predsjednika Donalda Trumpa jer brani interese svoje zemlje i jer su američki "republikanci uvijek bili za Hrvatsku, a demokrati za Jugoslaviju". Pozvao je predsjednika hrvatske Vlade, države i ministra financija te Milorada Pupovca, koji je po njemu stvarni vladar Hrvatske, da prestanu uništavati hrvatski narod te izrazio podršku Katoličkoj crkvi, ustvrdivši kako Hrvatska nije sekularna, nego katolička država.

Na središnji trg stiglo je njih oko 40 u stroju noseći sliku oca Domovine Ante Starčevića, hrvatsku zastavu bez državnih obilježja, stranačku i prekriženu zastavu Europske unije te štit sa šahovnicom s bijelim početnim poljem.

Na Trgu bana Jelačića dočekalo ih je u organizaciji Radničke fronte 20-ak prosvjednika s transparentom "Dosta je ustaštva!", s hrvatskom držanom zastavom i zastavom Socijaldemokratske partije.

Pripadnici policije pratili su hodnju pravaša od Starčevićevog doma do glavnog zagrebačkog trga, gdje su osiguravali događaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:29