EKOLOŠKI PRIJEVOZ

Elektromobilom će voziti turiste po Varaždinu

Na sajmu za obnovljive izvore energije CRO ECO predstavljen je prvi varaždinski elektromobil. Elektromobil Ducati će se sklapati u Ludbregu
 Željko Hajdinjak/Cropix

VARAŽDIN - U obilazak elektromobilom Varaždinci i turisti koji dolaze u Varaždin ubuduće se neće morati umarati razgledavajući grad pješice, nego će uštedjeti vrijeme i energiju te se zaštititi od sunca, kiše ili snijega vozeći se u vozilima na električni pogon. Prvi varaždinski elektromobil, predstavljen jutros na glavnom varaždinskom trgu, službeno je vozilo 1. međunarodnog sajma za obnovljive izvore energije CRO ECO ENERGY EXPO ‘09. koji će se od sutra do nedjelje održavati u sportskoj dvorani.

Struja za 50 kilometara

Varaždinski elektromobil može postići brzinu do 45 kilometara na sat, a jedno električno punjenje dovoljno mu je za vožnju dugu 50 kilometara. Riječ je o vozilu za dvije osobe na električni pogon koje za talijanskog proizvođača vozila Ducati proizvodi tvrtka Ducati Komponenti iz Ludbrega. Cijena? Prava sitnica, 7000 eura.

Sklapanje u Ludbregu

Tvrtka Ducati Komponenti zasad proizvodi samo dijelove za vozilo, no plan im je uskoro u Ludbregu omogućiti i sklapanje elektromobila. Nekoliko tisuća takvih vozila već je prodano u Italiji i Njemačkoj, a uglavnom ih koriste poštari i komunalne službe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:15