BUNA PROTIV VLASTI

ESKALACIJA SUKOBA NA VIRU Molotovljevim koktelima načelniku gađali apartmane, a pročelnici za komunalne djelatnosti zapalili očev audi

 
Načelnik Vira Kristijan Kapović
 CROPIX

Nepoznata osoba, za kojom policija traga i protiv koje je podnijela kaznenu prijavu, zapalila je u petak rano ujutro na otoku Viru Audi u vlasništvu 71-godišnjaka, a automobil je u potpunosti izgorio, piše Zadarski.hr.

Zadarska Policijska uprava izvijestila je kako je požar na Audiju zadarskih registracija u dvorištu kuće izbio oko 4 sata ujutro, a ugasili su ga vatrogasci.

Očevidom je utvrđeno da je požar namjerno izazvan, a šteta se procjenjuje na više desetaka tisuća kuna.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a protiv nepoznatog počinitelja policija je Državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Kako doznajemo, riječ je o automobilu oca pročelnice upravnog odjela za komunalne djelatnosti Općine Vir. Automobil je zapaljen molotovljevim koktelom, a napad je bio usmjeren na njihovu obiteljsku kuću na Viru, odnosno garažu. Audi je izgorio kao kolateralna šteta...

Nekoliko dana prije, na sličan način, molotovljevim koktelima, napadnuti su i apartmani u vlasništvu načelnika općine Kristijana Kapovića. Bačeno je pet molotovljevih koktela, pivskih boca ispunjenih zapaljivom tekućinom, a u napadu je stradalo nekoliko prozora na fasadi zgrade.

- Ovo nije od jučer. Mene su od kad sam načelnik napadali deset puta - kazao nam je načelnik Kapović.

- Pustimo da policija radi svoj posao. Napad na moju imovinu, kao i ovaj zadnji napad su u policijskoj obradi. Želim reći da atmosfera na Viru nije dobra, da eskalira, a pumpanje takve atmosfere odvija se preko društvenih mreža - dodao je Kapović.

Iako nije htio govoriti o mogućim počiniteljima napada na njega i njegovu pročelnicu, poznato je da je Kapović nedavno podigao veliku prašinu u javnosti kad je otvoreno istupio protiv nezakonitog izdavanja dozvole za benzinsku postaju na Viru. Njegove sumnje potvdilo je i Ministarstvo graditeljstva koje je nadzorom ustvrdilo da je dozvola za pumpu na otoku izdana protuzakonito.

- Bojim li se? Za sebe se ne bojim. Ja sam već na to donekle navikao, ali tu su supruga i dvogodišnji sin. Kad imate obitelj kemija u mozgu se mijenja - kazao nam je Kapović, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:13