IZBORI ZA EU PARLAMENT

ETIČKO POVJERENSTVO NAREDILO GLASNOVIĆU DA UKLONI SPORNU FOTOGRAFIJU Zastupnik objavio novi plakat i poslao još šokantniju poruku

 
 Damjan Tadic / CROPIX

ZAGREB - Etičko povjerenstvo naložilo je u petak stranci Neovisni za Hrvatsku i njihovom kandidatu Željku Glasnoviću da bez odgode uklone sa svojih mrežnih stranica plakat na kojemu Glasnović pozira u boksačkom stavu uz poruku da "Jugozomboidi" trebaju "dobiti šaku u glavu".

Etičko povjerenstvo je zaključilo da je tim plakatom povrijeđen Izborni etički kodeks te je zatraženo da Glasnović i Neovisni za Hrvatsku s mrežnih stranica uklone spornu fotografiju u obliku predizbornog plakata, zajedno s pripadajućim porukama. Naloženo im je i da se tom fotografijom prestanu koristiti u bilo koje svrhe te da se javno ispričaju.

Na spornom predizbornom plakatu Glasnović šakom razbija staklo uz natpis "Jugozomboidi imaju plan za Hrvatsku" i "Svaki ima plan dok ne dobije šaku u glavu".

Glasnovića i Neovisne za Hrvatsku prijavili su Državno izborno povjerenstvo i zagrebačka Mreža antifašistkinja Zagreba. Oni su zatražili očitovanje Etičkog povjerenstva jer smatraju da je riječ o pozivu na nasilje, što je u suprotnosti s etičkim kodeksom.

Ubrzo je stigao odgovor saborskog zastupnika. Glasnović ima novu poruku za jugozombo medije, ali i novi plakat. Na njemu piše: 'Boljševicima je istina bizarna šokantna. Činjenica je da je istina brutalna na planeti. Preko 110 milijuna ubijenih sa strane ideologije jugozomboida, pozivam vas da spasimo narod'.

Na Facebooku je napisao sljedeće:

- Odgovor jugozombo medijima: Tko uopće vjeruje zagovornicima novojugoslavenstva u agitpropovskim medijima? Još pate od analno-kranialne inverzije i kozaračke histerije od koje se krepava dva puta. Prva smrt je duhovna, a druga vodi na Lončarevu njivu gdje se zakopavaju moralni zločinci i Jude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 00:17