PLJAČKA KERUMOVE VILE

Fani: 'Darija Vrandečić me ucjenjivala'; Darija: 'Nevina sam, tužim je zbog klevete'

Vlasnica tvrtke za promet nekretnina poslovno je surađivala s Kerumovom suprugom

Cijeli Split i dalje traga za nepoznatim mušakrcem koji je u noći s 21. na 22. srpnja ušao u dobro čuvanu rezidenciju splitskog gradonačelnika i iz nje ukrao oko 1,8 milijuna kuna u gotovini te oko 800 tisuća kuna vijedan zlatni nakit. U utorak je, po nalogu DORH-a, u javnost puštena i snimka s videonadzora na kojoj se vidi muškarac u šilterici za kojeg se sumnja da je povezan s krađom. Činjenica da nema masku, odnosno da je u provalu ušao samo sa šiltericom kao kamuflažom Splićanima govori da je riječ o nekome tko nije iz grada i okolice. No, istodobno grad je pun spekulacija.

Informacija za eure

Tako je jedan trag pokrenula nevjenčana supruga splitskog gradonačelnika Željka Keruma , Fani Horvat. Ona je ustvrdila policiji prije petnaestak dana primila poziv svoje poznanice Darije Vrandečić (30), vlasnice zagrebačke agencije za promet nekretninama. Darija joj je rekla da zna tko je provalio u Kerumovu vilu na Mejama. Zatražila je dvadeset tisuća eura za tu informaciju. Fani se nije htjela upuštati u takve dogovore, već je odmah obavijestila policiju. Nakon potrage, Darija je iz Zagreba dovedena u splitsku policiju, gdje je popdvrgnuta poligrafskom ispitivanju. Ustanovljeno je da nema nikakvu informaciju o lopovu koji je u noći sa 21. na 22. srpnja provalio u rezidenciju Kerumovih na Mažuranićevu šetalištu. U javnosti se pritom pojavila sumnja kako možda provalnik Darijin bivši suprug pa mu je ona prodajom informacije Fani htjela napakostiti i pritom nešto zaraditi, no to se pokazalo netočnim.

Darijin dosje

Darija Vrandečić otprije je poznata policiji. S bivšim nevjenčanim suprugom B. N. tijekom 2003. i 2004. više je puta kazneno prijavljivana za provale u kuće i stanove na području Zagreba i šire okolice. Tako je 2003. optužena za krađu kućanskih aparata i zlatnog nakita iz stana na Trešnjevci. Godinu kasnije prijavljena je za provalu u dva stana u Zagrebu, na Trešnjevci i u Mlinovima, te jedan u Samoboru. U optužnici se tvrdilo da su u četiri provale otuđili oko stotinu tisuća kuna vrijednog nakita i kućanskih aparata. Je li zbog neke od optužbi pravomoćno osuđivana nismo, zbog neradnog dana, uspjeli doznati.

S bivšim partnerom burno se rastala pa ga je nekoliko puta prijavljivala radi prijetnji.

Nedostupna Fani

Kad je posrijedi prijava Fani Horvat, doznajemo, protiv Darije Vrandečić neće biti podignuta nikakva kaznena prijva jer nema elemenata ucjene ni iznude. Želeći čuti i drugu stranu kontaktirali smo Dariju Vrandečić koja je cijelu priču nazvala “podvalama Fani Horvat i gradonačelnika Željka Keruma”.

- Prije svega, ja sam nekažnjavana. Preko svoje agencije imala sam poslovne kontakte sa njima, pa me je policija pozvala na obavijesni razgovor jer pozivaju sve koji su bili u nekim odnosima s Kerumom. No, nisam tražila nikakav novac od Fani, niti sam ju zvala. Uostalom, ne može se tako lako doći do nje, ona supruga saborskog zastupnika - ispričala je jučer Jutarnjem Vrandečić i najavila najavila je tužbu protiv Fani Horvat zbog klevete, a u slučaju da pobijedi, čitavu odštetu uplatit će u humanitarne svrhe, "možda i za spas Hajduka". Vrandečić tvrdi kako ju policija nije podvrgla poligrafskom ispitivanju niti su je priveli, već su je samo pozvali na obavijesni razgovor.

Splićani u potrazi

Neslužbeno doznajemo kako je njezina agencija sudjelovala u prodaji Kerumovih nekretnina. Spominje se i kako je Fani Horvat preko te ili druge agencije prodala i dio svog nakita, što potvrđuje da je splitski gradonačelnik u ozbiljnim financijskim problemima. U međuvremenu, u splitske policijske postaje javlja se sve više Splićana koji tvrde kako baš oni znaju tko je na objavljenim fotografijama. Policija provjerava sve te informacije, no zasad nema konkretnih rezultata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:38