PROGOVORIO O IZBORIMA

FOTO: ANTE GOTOVINA OSVANUO U UDBINI, POPRIČAO S PREDSJEDNICOM I MINISTROM OBRANE General je upitan i što misli o kandidatima za predsjednika

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 13.09.2019. u 10:28

Udbina, 130919.
U vojarni Josip Jovic u Udbini odrzalo se otvorenje novog Sredista za razvoj vodja Marko Babic, modernih Sepurina za danasnje izazove Hrvatske vojske. Svecanosti u Udbini nazocili su predsjednica i vrhovna zapovjednica Oruzanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarovic, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krsticevic, nacelnik Glavnog stozera OS RH general zbora Mirko Sundov, posebni savjetnik ministra obrane umirovljeni general-pukovnik Ante Gotovina i drugi.
Na fotografiji: Ante Gotovina.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / CROPIX

 

U vojarni „Josip Jović“ u Udbini održava se danas svečano otvorenje novoustrojenog Središta za razvoj vođa “Marko Babić”. Svečanosti nazoče među ostalim predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, ministar obrane Damir Krstičević, umirovljeni general Ante Gotovina, inače posebni savjetnik ministra obrane, te načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov.

Tom prilikom Gotovina je odgovarao na pitanje novinarke N1 o predsjedničkim izborima, no nije se želio izjasniti niti o jednom kandidatu.

- Svatko se ima pravo kandidirati, svatko ima pravo izaći na izbore. Svi mi, zajedno, narod će reći kome daje prioritet. Ja se sada bavim drugim poslom, bivši sam vojnik, kazao je Gotovina.

Središte za razvoj vođa „Marko Babić“ u Udbini ustrojava se na inicijativu potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, po modelu Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović Gavran“ koje je djelovalo u Šepurinama u razdoblju od 1994. godine do 2000. godine, čiji je idejni začetnik bio general Ante Gotovina.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo