OBNOVA MOSTA

FOTO: BANDIĆ IZ PRVE RUKE SAZNAO KAKO JE RADNICIMA NA MOSTU SLOBODE Gradonačelnik po velikoj vrućini u društvu suradnice i bivše misice obišao radove

 
 Ranko Suvar / CROPIX

Zagrebački gradonacelnik Milan Bandić obišao je danas radnike na Mostu slobode koji rade i na Dan državnosti. Kako se vidi na fotografijama, Bandić je radnicima donio okrijepu pa se tako s njima osvježio s hladnim napitcima, a počastio ih je i ručkom pa su zajedno pojeli ćevape. Bandić je radnike na Mostu slobode obišao u društvu svoje bliske suradnice i predsjednice Mladih 365 – stranke rada i solidarnosti, Natalije Prica Oreški.

Podsjetimo, radovi na sanaciji Mosta slobode u Zagrebu počeli su 16. ožujka, a trajat će pet mjeseci uz posebnu, privremenu regulaciju prometa, izvijestili su ranije iz Grada Zagreba.

Tijekom petomjesečne sanacije pješacima i biciklistima zabranjeno je kretanje u zoni radova, a automobilski promet će se i dalje odvijati u četiri sužene trake.

Tijekom sanacije mosta zradit će se nova pješačka staza, sanirati pješačke ograde i šest korozijom oštećenih mjesta na lukovima Most slobode, jednog je od najvažnijih cestovnih poveznica između Novog Zagreba i ostatka grada. Dužina ukupnog zahvata, uključujući obje strane mosta, iznosi oko dva kilometra.

Most slobode pušten je u promet 1959. godine i do sada nije saniran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:46