NEPRIMJERENE FOTOGRAFIJE

FOTO: BISKUP DUBROVAČKI ZGROŽEN GOLOTINJOM NAJAVIO TUŽBU 'Oče, oprosti im, ne znaju što čine!'

 
 Dubrovački vjesnik

Biskup dubrovački Mate Uzinić oglasio se na Facebooku ražalošćen zbog objave fotografija sa snimanja razgolićene žene u dubrovačkim sakralnim objektima, objavio je Dubrovački vjesnik.

- Dragi prijatelji, duboko me ražalostilo to što je danas zbog vlastite promocije zloupotrijebljena otvorenost dubrovačkih crkava za snimanje neprimjerenih fotografija pod krinkom umjetnosti, na što ćemo morati medijski i pravno reagirati.

Moleći večeras Gospodina za nas koji smo ovim povrijeđeni, s raspetim Isusom želim moliti i za one koji su to uzrokovali govoreći: „Oče, oprosti im, ne znaju što čine!“

Zagreb, 160218.
Nacionalna sveucilisna knjiznica.
Hrvatski helsinski odbor dodjelio je nagrade za ljudska prava u 2017. godini u sklopu 25. obljetnice od osnutka Hrvatskog helsinskog odbora.
Na fotografiji: mons. Mate Uzinic - nagrada za doprinos u medjureligijskom dijalogu, ekumenizmu i vjerskoj toleranciji.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / HANZA MEDIA
Mate Uzinić

Podsjetimo, prije nekoliko dana dubrovački fotograf Stijepo Brbora surađivao je s njemačkom tv ekipom Deutsche Film und Fernsehakademie Berlin na snimanju studentskog dokumentarnog filma The Color Nude o kojoj je pisao Dubrovački vjesnik, i u kojem su kao scenografiju odabrali dubrovačke crkve, ali i brojne lokacije na otvorenome, poput dubrovačkih zidina. Model je bila glumica Vesna Knežević, a odmah po objavi društvene mreže počele su 'gorjeti' od komentara.

Željko Tutnjević
Dubrovački vjesnik

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:19