SVEČANI IFTAR

FOTO: BROJNI UGLEDNICI OBILJEŽILI 30 GODINA ZAGREBAČKE DŽAMIJE Bandić: Ovo je dokaz da je Zagreb najveći multikulturalni grad u Europi!

    AUTOR:
    • Matija Boltižar

  • OBJAVLJENO:
  • 15.06.2017. u 23:30

Zagreb, 150617.
Svecana vecera - iftar, odrzana za vrijeme ramazanskog mjeseca posta u organizaciji Islamske zajednice u Hrvatskoj, pored dzamije na Borovju.
Na fotografiji: Zlatko Hasanbegovic i Ivica Lovric.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovačev / CROPIX

Na fotografiji: Zlatko Hasanbegović i Ivica Lovrić

Oko 800 pripadnika muslimanske zajednice okupilo se na svečanom iftaru, u povodu obilježavanja 30. obljetnice postojanja Zagrebačke džamije. Na iftaru su prisustvovali brojni ljudi iz političkog i društvenog života, poput odvjetnika Marijana Hanžekovića, saborskog zastupnika Zlatka Hasanbegovića, muftije Aziza ef. Hasanovića i glavnog imama zagrebačke džamije Aziza ef. Alilija, koji se ujedno obratio okupljenima.

- Prije 30 godina nastao je centar zagrebačkih muslimana. U to vrijeme bili smo utočište za 100.000 prognanih muslimana, i od onda promoviramo poruku mira u Zagrebu - rekao je muftija Alili. Iftar je večernji obrok tijekom islamskog mjeseca ramazana, kojim se završava dan posta, a obavlja se prije večernje molitve akšam-namaza.

Večera se odvila pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića.

- Ja sam zaljubljen u ljude i svi vi ste dio moga grada. U Zagrebu nema suživota, samo život, i mi ćemo i dalje zajedno živjeti. Ovo je dokaz da je Zagreb najveći multikulturalni grad u Europi - rekao je Bandić.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo