ŽIVO UNUTAR I ISPRED SABORA

FOTO: BULJ SE ZAVALIO NA POD Pridružio se prosvjednicima pred Saborom, do daljnjega skinuto glasovanje o Zakonu o koncesijama

Ministar financija Zdravko Mariću čijem je resoru spomenuti zakon, u nedjelju je poručio da "apsolutno" nema potrebe za još jednu javnu raspravu, jer se zakon gotovo godinu i pol nalazi u javnoj raspravi.
 Damjan Tadic / CROPIX

U ponedjeljak od ranog jutra živo je i u Hrvatskom saboru i ispred – dok u saborskoj zgradi zasjeda Klub HDZ-a na koji je došao i premijer Andrej Plenković, ispred zgrade prosvjeduje inicijativa Pokret otoka i to protiv Zakona o koncesijama. Pridružio im se i Mostovac Miro Bulj.

Zagreb, 190617.
Trg sv. Marka.
Prosvjed inicijative Pokret otoka protiv Zakona o koncesijama.
Na fotografiji: Miro Bulj.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
CROPIX

Predstavnici Pokreta otoka traže da ih se uključi u donošenje odluka koji se tiču otoka i morske obale, te da se zakon o koncesijama, o čijem bi konačnom prijedlogu Sabor trebao odlučivati u ponedjeljak, vrati na javnu raspravu.

Saborskim zastupnicima dijele svoje zahtjeve i amandmane na spomenuti zakonski prijedlog, čijem se donošenju protive jer ga smatraju štetnim.

Zagreb, 190617.
Trg sv. Marka.
Prosvjed inicijative Pokret otoka protiv Zakona o koncesijama.
Na fotografiji: Miro Bulj i Nikola Grmoja.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadic / CROPIX

Inače, u 11 sati je do daljnjega s dnevnog reda Sabora skinuto glasovanje o Zakonu o koncesijama, no to ne znači da će se ići u novu javnu raspravu i treće čitanje.

Ministar financija Zdravko Mariću čijem je resoru spomenuti zakon, u nedjelju je poručio da "apsolutno" nema potrebe za još jednu javnu raspravu, jer se zakon gotovo godinu i pol nalazi u javnoj raspravi. Naime, prvi nacrt zakona izrađen je još krajem 2015., u vrijeme tehničke vlade Zorana Milanovića, javna rasprava provedena je u veljači i ožujku 2016., potom su usuglašeni svi komentari, te je predloženi zakon poslan u Vladinu proceduru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:36