BRANE MASLINIKE

FOTO Četiri kanadera i mještani pomogli zauzdati požar: Vatrena fronta protezala se kilometrima

 Srećko Niketić / CROPIX

NOVO 19:00 Požar je stavljen pod kontrolu, zaustavljen kod farme u Srbinjaku. U gašenju su sudjelovali gotovo svi porečki vatrogasci uz pomoć vatrogasnih ekipa iz Buzeta, Umaga, Rovinja i Pazina, a na teren je upućen i četvrti Canadair. U gašenju požara sudjelovalo je i nekih 40-ak mještana. Vatrena fronta bila je dugačka oko četiri kilometra..

18:00 Na Poreštini kraj sela Rakovci planula su dva ili tri požara koji su zahvatili šumu te nisko raslinje. U gašenju požara koji je bio nepredvidljiv zbog promjenjiva vjetra sudjelovalo je oko 100 vatrogasaca iz cijele Istre, 3 kanadera i jedan airtraktor. Po gruboj procjeni izgorilo je oko 100 hektara raslinja. Brane se maslinici i polja lavande.

------------------------------------------------

16:20 Porečka Javna vatrogasna postrojba zaprimila je danas u 11,35 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru kod Poreča (Štifanići, Rakovci), a požarom je zahvaćeno oko 5 ha guste bjelogorične šume i makije, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

U gašenju požara, uz mjesne vatrogasne snage sudjeluju 3 canadaira i 1 zračni traktor.

Požar na otvorenom prostoru u minski sumnjivom području u blizini sela Pamučari – Velika Glava kod Skradina, kako navodi DUZS, još uvijek je aktivan. Na požarište su oko 14,20 sati upućena i 2 canadaira.

U požaru otvorenog prostora na području Prapatnice – Ljubitovica jutros od 7,005 sati gori borova šuma i trava na površini od oko 1,5 ha.

Na terenu su vatrogasci iz DVD-a Seget, Trogir, Slatine i Marina s 27 vatrogasaca i 6 vatrogasnih vozila. Iz zraka im pomoć pružaju 2 canadaira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:59