ZAGREB

FOTO: Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta 'Dr. Franjo Tuđman'

 
 MORH

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" (HVU) održan je u subotu u vojarni "Petar Zrinski" u Zagrebu, gdje su se posjetitelji mogli upoznati s uvjetima života i rada kadeta te daljnjim mogućnostima razvoja karijere u Hrvatskoj vojsci.

Posjetiteljima su predstavljeni sveučilišni preddiplomski studijski programi Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij vojnog pomorstva te preddiplomski i diplomski studij aeronautike - smjer vojni pilot, priopćeno je iz MORH-a.

Zapovjednik satnije u Kadetskoj bojni satnik Mirko Ištuk uvodno se obratio posjetiteljima te zainteresiranima održao multimedijsku prezentaciju o životu i radu kadeta na HVU.

MORH

MORH

MORH

Posjetitelji su stekli uvid u uvjete upisa, obveze kadeta, vojnu obuku, kampove kadeta te daljnje mogućnosti razvoja karijere u Oružanim snagama Republike Hrvatske. Razgledali su objekte kampusa, knjižnicu, sportsku dvoranu, kadetski klub i prostorije u kojima borave kadeti.

Također, omogućeno je razgledavanje taktičko-tehničkog zbora naoružanja i vojne opreme koje kadeti koriste u obuci kao i kabinet oklopništva.

MORH

MORH

MORH

MORH

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:37