PEH NA PEH

FOTO Dramatična akcija: HGSS spasio Engleze, pa jednog od njih ugrizla zmija

Na 500 metara visokom Anića kuku u NP Paklenica
Zadar, 240712.Trojica penjaca (strani drzavljani) zapela su u stijeni Anica kuka, no kako nije bilo ozlijedjenih, gorski spasavatelji su im uz pomoc jakog reflektora osvijetlili stijenu te su se uspjeli popeti do izlaza iz smjera oko 22.15 sati. Ipak, oko tri sata ujutro ponovo su zatrazili pomoc jer je jednog od njih prilikom spustanja za stopalo ugrizla zmija. Ponovo su alarmirani gorski spasavatelji koji su zbrinuli nesretnog penjaca po kojeg je stigao helikopter HRZ-a sa dezurnom SAR ekipom i lijecnicom HGSS-a. Oko 9.30 sati penjac kojeg je ugrizla zmija, helikopterom je iz stijene u Velikoj Paklenici spusten do Starigrada gdje ga je preuzeo tim hitne medicinske pomoci ga je transportirao u zadarsku Opcu bolnicu. Foto: Jure Miskovic / CROPIX
 Jure Mišković / CROPIX

ZADAR - Pripadnici HGSS-a od ranih jutarnjih sati po drugi put izvlače dvoje engleskih turista koji su u ponedjeljak navečer "zapeli" na 500 metara visokom Anića kuku u Nacionalnom parku Paklenica.

Iako su im oko 22 sata pomogli da pronađu put, na povratku je jednog od njih ugrizla zmija. U novu akciju spašavanja HGSS je krenuo helikopterom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:29