ZBRAJAJU SE ŠTETE

FOTO: DRAMATIČNI PRIZORI NEVREMENA NA KVARNERU I U ISTRI More na području Opatije odnijelo jedan auto, vatrogasci spašavali ostale

Rijeka,060315.Olujno nevrjeme s jugom bapravilo je veliku steu na Kvarneru.Na fotografiji:vatrogasci spavaju automobile s opatijske rive.Foto: Silvano Jezina / Novi List / CROPIX *** Local Caption *** Rijeka, 06.03.2016 - Olujno nevrijeme s jakim jugom napravilo je veliku stetu na Kvarneru
 Silvano Jezina / NOVI LIST / EPH

Olujni udari juga i nizak tlak zraka u subotu navečer pogodovali su visokoj plimi koja je poplavila dijelove obale Istre, a visoka plima nije poštedjela niti zapadnu obalu Istre te Kvarner, no ni krajnji jug Hrvatske.

Od jutros se saniraju saniraju štete: snažan vjetar rušio je grane i stabla na ceste, bilo je i prekida u opskrbi električnom energijom i oštećenih automobila.

Zbog vrlo jakog juga i valova sinoć na području Opatije i Lovrana jedan je automobil završio u moru, a četiri su spasila opatijski vatrogasci.

Naime, u opatijskoj luci su oko 21.15 sati četiri automobila bila u opasnosti da ih valovi i visoko more povuku s parkirališta na obali, ali su ih vatrogasci iz Opatije povukli na sigurno, doznaje se od zapovjednika Javna vatrogasne postrojbe Opatija Gordana Filinića. Automobili su oštećeni, a šteta će se utvrditi naknadno.

Vatrogasci su oko jedan sat poslije dobili dojavu da je u Lovranu more odnijelo jedan automobil s lukobrana u more. U Voloskom i nekim drugim mjestima je more poplavilo ceste uz obalu.

More je poplavilo dijelove Vrsara, a cesta preko Antenala, na ušću rijeke Mirne u more, zatvorena je za sav promet zbog vode na kolniku, dok se otežano vozilo i dijelovima ceste kroz Zambratiju pored Umaga gdje je more izbacilo kamenje.

Inače, zapadnu obalu Istre, ponajviše Rovinj, slično je nevrijeme zahvatilo i prije dvadesetak dana kada je potopljeno pedesetak plovila, uništeno više od 150 automobila, a voda je prodrla u više od trideset prostora.

Olujno jugo nije zaobišlo ni sam jug Hrvatske. Nevrijeme je ispraznilo dubrovačke ulice, no nema zabilježenih šteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:23