TOMICA, DINA I ĐURĐICA

FOTO: ĐURĐEVAC OD DANAS IMA NOVU TURISTIČKU ATRAKCIJU - TRI DEVE Već su snimile jednu reklamu, a možda dobiju i ulogu u filmu o Anti Gotovini

 Đuro Grčić / Podravski list / CROPIX

ĐURĐEVAC – Tri deve od danas su i službeno postale nova turistička atrakcija Đurđevca. Iako su prije mjesec dana stigle u Podravinu, za predstavljanje deva čekalo se uređenje nastambe koje su izgrađene na pješčari uz povijesni perjanicu Đurđevca, utvrdu Stari grad. Deve su dobile i svoja imena pa će se jednogrbi mužjak zvati Tomica, dvogrba ženka Dina, a njeno žensko mladunče Đurđica. Jahanje na devama zasad još neće biti u ponudi.

- U početku ćemo predstavljati način života deva i samom pojavom one će biti atrakcija. Uz deve, u pješčari koja je uređena uz utvrdu Stari grad imamo magarca, ovce i koze pa je ponuda upotpunjena s domaćim životinjama – kaže Mario Fuček, viši stručni suradnik đurđevačke Turističke zajednice.

Ambiciozni projekt nezavisnog đurđevačkog gradonačelnika i saborskog zastupnika Željka Lackovića već je počeo davati marketinške rezultate jer su Rene Bitorajac, Goran Navojec i Goran Bogdan tijekom ovog tjedna u Đurđevcu i na Đurđevačkim pijescima snimili novu reklamu za Ožujsko pivo. Interes za deve i Đurđevačke pijeske pokazuju i filmske produkcije pa bi Đurđevac mogao biti lokacija za snimanje filma o Anti Gotovini čiji će redatelj biti Antun Vrdoljak, a u glavnoj ulozi Goran Višnjić.

- Dolazak deva pokazao se kao pun pogodak i sigurno će se odraziti na razvoj turizma. Nastambe koje su za njih izgrađene su poput hotela s pet zvijezda, a pješčara sa svojim novim „stanovnicima“ će upotpuniti ponudu naše povijesne perjanice, utvrde Stari grad – kaže Željko Lacković.

Uz deve, Adventski program u Đurđevcu nudi i prikaze živih jaslica u izvedbi Udruge žena iz prigradskog naselja Suha Katalena i Gradskog kazališta Đurđevac. I izvedbe živih jaslice u pješčari gdje su smještene i nastambe deva pobudile su velik interes.

- Uspjeli smo u Đurđevac unijeti pravi duh Božića, kao i Betlehema, mjesta gdje je Isus rođen. Imamo i Tri kralja i žive životinje, što također doprinosi vjerodostojnom prikazu rođenja Isusa – rekao je Mario Fuček.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:19